LIGE NU:

SAS indfører krav om ansigtsmasker på deres fly

Fra 18. maj skal alle passagerer der flyver med SAS bære ansigtsmasker ombord. Der kommer også nye boarding-rutiner, der skal mindske smitterisikoen.

Håndvask og afstand. Sådan har danskerne indtil nu bekæmpet coronavirus. I mange andre lande er ansigtsmasker blevet brugt flittigt som våben mod den usynlige virus, men ikke her til lands. Indtil nu.

Som værn mod coronasmitte har flyselskabet SAS nemlig besluttet at indføre krav om ansigtsmaske for alle passagerer over seks år.

Kravet skal gælde på alle flyvninger fra 18. maj - og dermed også på Aalborg Lufthavns pt. eneste daglige flyvning: Ruten mellem Aalborg og København.

De nye tiltag for at mindske smitterisikoen er blevet meldt ud onsdag i en pressemeddelelse og heri kan man læse, at kravet om masker ikke er det eneste tiltag for at begrænse smitten.

Det er nemlig slut med servering af mad ombord på flyene ligesom de magasiner, der har fungeret som tidsfordriv på turen mellem A og B er fjernet fra sædelommerne. Dertil kommer at SAS indfører en ny procedure i forhold til at gå ombord på et fly. Det betyder at de passagerer, der har plads bagest i flyet altid skal gå ind først, så der bliver så lidt kontakt mellem passagererne som muligt.

Ikke megen smitte på fly

SAS skriver i deres pressemeddelelse, at flere undersøgelser viser, at meget få smittetilfælde kan spores tilbage til fly og at SAS arbejder hårdt på, at det forbliver således. Med den gradvise genåbning af de enkelte lande forventes behovet for flyrejser dog at stige og derfor indføres de nye tiltag, der skal begrænse smitte ombord.

- Gode rutiner i forhold til smitterisiko samt tør, ren luft ombord gør at fly er en sikker måte at rejse på. Mange mennesker i Skandinavien er afhængige af flyet som transport og de kan være helt trygge ved at vi tager alle forholdsregler om sundhed og sikkerhed yderst alvorligt, udtager Mattias Hedrén der er Vice President for Safety og Security i SAS i pressemeddelelsen.

Her er SAS' corona-tiltag:

 

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden