LIGE NU:

SAS indstiller flyvninger fra Aalborg i påsken

SAS lukker deres eneste indenrigsrute ned for påsken. Dermed er der nu ingen ruteflyvninger i Aalborg Lufthavn - for en stund.

Når SAS-fly SK1220 klokken 20.55 søndag aften letter fra Aalborg mod København er det helt slut med ruteflyvning fra Aalborg Lufthavn - i påsken i hvert fald.

Lufthavnen har i forvejen været med nødblus siden Danmark lukkede ned for godt tre uger siden, men der har hele tiden været tre daglige flyvninger til og fra København som blandt andet sundhedspersonale og enkelte pendlere har benyttet. Men det er slut nu.

SAS har af Transportministeriet fået tilladelse til at indstille flyvningerne til og fra Aalborg. Det forttæller direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen til TV2 Nord.

SAS har måttet indhente tilladelse til det midlertidige stop fordi Aalborg Lufthavn sammen med Københavns Lufthavn og Billund er klassificeret som kritisk infrastruktur.

Stort set ingen indenrigstrafik

Med påskelukningen af SAS-ruten Aalborg-København er der kun en enkelt indenrigsrute i Danmark, der stadig er i drift. Det er DAT-ruten mellem København og Rønne, men derudover er der ingen trafik mellem de danske byer.

I Aalborg er der faktisk ikke en eneste ruteflyvning i drift længere og derfor er langt størstedelen af lufthavnens cirka 300 ansatte da også sendt hjem.

- Vi sendte omkring 250 hjem i første og da vi fik meldingen om at SAS stopper flyvningen over påske sendte vi yderligere 25 hjem, fortæller Søren Svendsen som dog understreger, at Aalborg Lufthavn ikke er lukket ned.

- Vi har trafikkontoret på arbejde, marshalls til at håndtere flyene på jorden og tankpersonale til at hjælpe også, forklarer direktøren. For selvom ruteflyvningerne er indstillet, er der stadig private fly der letter og lander ligesom de to luftfartselskaber North Flying og Great Dane Airlines er i luften af og til.