Seneste nyt:

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

PCR-testcenteret i Skagen er fortsat det sted i Danmark med den næsthøjeste positivprocent.

Den sidste uge er smitten med coronavirus blevet ved med at stige i Skagen.

Byen mellem Kattegat og Skagerrak har den seneste uge oplevet at incidenstallet er mangedoblet, og positivprocenten i byens PCR-testcenter bliver ved med at være højt.

For en uge siden var incidenstallet i Skagen Sogn ikke noget at skrive hjem om. Danmarks nordligste sogn havde kun tre smittede og et incidenstal på 39,18, men nu er smitten begyndt at stige i Skagen Sogn.

Lørdag er incidenstallet i Skagen Sogn således helt oppe på 718,3 og sognet har 55 smittede. Det er specielt de sidste femdage, at smitten er begyndt at tage fat i Skagen Sogn, hvor incidenstallet hver dag er steget med omkring 100.

Lige nu opfylder Skagen Sogn to ud af tre kriterier for sognenedlukning. For at et sogn lukker ned skal incidenstallet være over 1.000, positivprocenten over tre og antallet af nye smittede den seneste uge over 20.

Positivprocenten i Skagen Sogn er 5,5 og sognet har 55 smittede fredag - begge dele er over grænsen for sognenedlukning. Incidenstallet er dog stadig et stykke fra grænsen på 1.000, hvor det altså i fredags var 718,3 i Skagen Sogn.

I kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed

Kanal Frederikshavn skriver, at Frederikshavn Kommune har talt med Styrelsen for Patientsikkerhed som opfølgning på fredagens høje smittetal.

På baggrund af den smitteopsporing, der er foretaget i forbindelse med de caféer og restauranter, der har været ramt af udbrud, vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed, at caféerne og restauranterne gør et stort arbejde. De bidrager til smitteopsporing ved blandt andet at kontakte gæster, skriver Kanal Frederikshavn.

Derudover konstaterer Styrelsen for Patientsikkerhed ifølge Kanal Frederikshavn, at der er lidt spredt smitte, hvor det ikke kan konkluderes, hvorfra smitten kommer.

- Det er vigtigt, at alle fortsat husker de gode smitteforebyggende anbefalinger og lader sig teste, som myndighederne foreskriver, udtaler borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S) til Kanal Frederikshavn.

Skagen ligger i Frederikshavn Kommune, hvor smitten også er steget. I søndags var incidenstallet helt nede på 23,2, mens det lørdag er oppe på 159,5, som placerer Frederikshavn Kommune, som den kommune med det niende højeste incidenstal i Danmark.


tv2

Danske landmænd høster historisk dyr hvede: - De skal saftsuseme sørge for at gemme pengene

Bygning

Nu afleveres 1500 underskrifter mod salg af turistkontor: - Jeg kan næsten ikke finde ord for det

080822 Færgemann vægmaleri

gallery Færgemann-maleri dukkede op under renovering

brian olsen afslag seniorpension

play Brian tog smertestillende medicin for at arbejde: Nu har han for få sygedage til seniorpension

tv2

Danske landmænd høster historisk dyr hvede: - De skal saftsuseme sørge for at gemme pengene

Bygning

Nu afleveres 1500 underskrifter mod salg af turistkontor: - Jeg kan næsten ikke finde ord for det

080822 Færgemann vægmaleri

gallery Færgemann-maleri dukkede op under renovering

Til forsiden

Til forsiden