Foto: Per Frank Paulsen

Sundhedspersonale søges: Hjørring Kommune klar med coronajobbank

Hjørring Kommune har ligesom flere andre kommuner oprettet en jobbank, hvor man kan tilmelde sig, hvis man er klar til at løse arbejdsopgaver for kommunen under coronakrisen.

Der kan blive brug for ekstra hænder i sundhedssektoren på grund af coronapandemien, som i øjeblikket har ramt størstedelen af Europa. Derfor er kommunerne i gang med at rekruttere ekstra sundhedsfagligt personale, som kan træde til, hvis det bliver nødvendigt.

Hjørring Kommune har også oprettet en såkaldt coronajobbank, hvor kommunen søger sundheds- og socialfaglig arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle coronasituation.

Læs også Borgmester har meldt sig til job-bank

- Vi vil gerne være på forkant, så vi ikke risikerer at mangle hænder på et tidspunkt i forløbet. Vi ved ikke, hvor mange vi får brug for. Det kommer an på, hvordan coronasituationen udvikler sig, siger Charlotte Færch Nielsen, som er områdeleder for sundhedsområdet i Hjørring Kommune.

Får oplæring og løn

Hjørring Kommune forventer, at det særligt kan blive på ældreområdet og på kommunens botilbud for handicappede, at der kan blive brug for ekstra hænder.

Hvis man tilmelder sig jobbanken, vil man blive kontaktet, hvis Hjørring Kommune får behov for ekstra arbejdskraft. Alle vil blive tilbudt en introduktion, så de kan varetage opgaverne med sikkerhed for sig selv og borgerne, oplyser Hjørring Kommune. Man vil få løn ifølge overenskomsten.

- Vi er allerede begyndt at få tilmeldinger, siger Charlotte Færch Nielsen.

Man kan læse mere om Hjørring Kommunes jobbank og tilmelde sig HER.