LIGE NU:

Sygeplejeklinikker på Mors genåbner

Fra den 18. juni er det igen muligt at bestille tid hos sygeplejeklinikkerne på Mors og få hjælp til eksempelvis sårpleje, medicin, kostvejledning og blodsukkermålinger.

De tre sygeplejeklinikker i Nykøbing, Vejerslev og Øster Jølby har været lukket ned siden 11. marts for at minimere smittespredning af coronavirus.

I takt med at samfundet genåbner, og risikoen for at blive smittet med coronavirus er lav i Region Nordjylland, er det besluttet i Morsø Kommune at lave en kontrolleret og forsigtig genåbning af sygeplejeklinikkerne på Mors.

- Det giver god mening at genåbne vores tre sygeplejeklinikker, da mange borgere er glade for fleksibiliteten med egen tidsbestilling og den nære hjælp, som de tilbyder. Samtidig er vi også meget opmærksomme på at tage alle de nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler, så det bliver en tryg og sikker oplevelse, fortæller Henning Sørensen, udvalgsformand for Social og Sundhed i Morsø Kommune.

Sprit og afstand er obligatorisk

Der vil blandt andet være et krav om god håndhygiejne, og at man holder afstand til hinanden. Der vil være opstillet sprit i venteværelset, og er man utryg, er der mulighed for at få udleveret et visir.

Fakta

Derudover henvises der til, at hvis man har symptomer på sygdom, så skal man ikke møde frem og i stedet aftale ny tid.

Book selv tid hos en sygeplejeklinik

I sygeplejeklinikkerne modtager borgerne den samme sygepleje som hos hjemmesygeplejen, og man bliver modtaget af sygeplejersker. Man skal være visiteret til ydelser i en af sygeplejeklinikkerne for at kunne booke et tidspunkt. Man visiteres eksempelvis ved, at egen læge kontakter visitationen i Morsø Kommune.

- Tidligere kunne borgerne vælge, om de ønskede at bruge sygeplejeklinikkerne eller hellere ville benytte hjemmeplejens tilbud. Vi har siden vurderet, at hvis man selv er i stand til at komme frem, så giver det mest mening, at det er på sygeplejeklinikkerne, at man fremover skal have sin hjælp, fortæller Henning Sørensen og fortsætter:

- Det er en mere effektiv brug af vores fælles ressourcer, og samtidig sikrer vi fleksibiliteten, når borgerne selv kan bestemme, hvornår de ønsker en tid. I den forbindelse er det måske også værd at nævne, at sygeplejeklinikkerne har åbent om aftenen, og der er let adgang til relevant sundhedsmæssigt udstyr.

brønderslev 1

play Varetægtsfængslet i surrogat: Mand sigtet for at have slået sin mor ihjel

Blå blink

21-årig anholdt - havde økse liggende i bilen

Frederik Kjettrup, DM i slagsspil, golf 300721

play Nordjysk golftalent satte banerekord til DM

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

brønderslev 1

play Varetægtsfængslet i surrogat: Mand sigtet for at have slået sin mor ihjel

Blå blink

21-årig anholdt - havde økse liggende i bilen

Til forsiden

Til forsiden