LIGE NU:

Testprogram iværksat på Danpo: 39 smittetilfælde fundet på fabrikken i år

Alle medarbejdere tilbydes og opfordres til at tage imod en coronatest mindst en gang om ugen, inden de møder ind på arbejde.

I begyndelsen af januar fik kyllingeproducenten Danpo i Aars konstateret sit tredje smitteudbrud med coronavirus, hvor i alt seks personer blev testet positive.

Episoden fik virksomheden til at iværksætte et testprogram, hvor alle medarbejdere tilbydes og opfordres til at blive testet minimum en gang om ugen, inden de møder ind på fabrikken.

quote Vi fik en øjenåbner, da vi fandt så mange positive i den 2. januar, og det gør, at vi har sat et omfattende testprogram i gang.

Per Alan Jensen, produktionsdirektør, Danpo, Aars

- Vi fik en øjenåbner, da vi fandt så mange positive den 2. januar, og det gør, at vi har sat et omfattende testprogram i gang, siger Per Alan Jensen, der er produktionsdirektør hos Danpo i Aars, til TV2 Nord.

I testprogrammet er det både fabrikkens dagshold og nattehold, der bliver tilbudt coronatests, der er en blanding af både lyntest og PCR-test.

39 tilfælde i år

Under begyndelsen på testprogrammet testede virksomheden i alt 540 medarbejdere den 6. januar, hvor de i alt fandt seks positive tilfælde, der var fordelt på hele fabrikken.

Den 11. januar var der igen test på fabrikken. Her blev i alt 450 medarbejdere testet, hvor man fandt ni positive tilfælde. 

Derudover tester Danpo igen i dag, torsdag, hvor 250 indtil videre er blevet podet, og hvor man indtil torsdag morgen har fundet fire positive tilfælde.

quote Vi har sat det aggressive testprogram i gang for at sikre vores medarbejdere, så vi har det under kontrol.

Per Alan Jensen, produktionsdirektør, Danpo, Aars

- Vi har sat det aggressive testprogram i gang for at sikre vores medarbejdere, så vi har det under kontrol, siger produktionsdirektør Per Alan Jensen til TV2 Nord og opsummerer:

- Så i år har vi totalt fundet 39 positive tilfælde på fabrikken, siger han.

 Danpo tester igen medarbejderne den 19. januar og 22. januar.

Halvanden til to procent

Selvom virksomheden har fundet 39 smittetilfælde i årets to første uger, så mener produktionsdirektøren, at der er kontrol over situationen.

- Vi ligger på halvanden til to procents smittetilfælde ligesom ude i testcentrene. Der er et øget smittetryk i det offentlige rum, så det er naturligt nok, at vi også ser det her, forklarer produktionsdirektøren og uddyber:

- For hvis du tester, så finder du også problemet, siger han.

Ifølge Per Alan Jensen går medarbejderne med værnemidler som masker og visirer, og der bliver sprittet af og gjort ekstra grundigt rent i fabrikken for at undgå smittespredning. Men han forklarer også, at de kan have svært ved hele tiden at holde to meters afstand i selve produktionen.