LIGE NU:

Trods coronapandemi: Aalborg Portland fortsætter cementproduktion

Aalborg Portland fortsætter indtil videre produktionen af cement på fabrikken i Aalborg, selvom coronapandemien har ramt Danmark.

Selvom store dele af Danmark i de kommende uger er lukket ned, så vil der stadig være aktivitet på Aalborg Portlands cementfabrik i Aalborg. Det er i hvert fald den foreløbige melding fra Danmarks eneste cementproducent, som råder over en af Nordeuropas største cementfabrikker.

- Det er vores bedste vurdering på nuværende tidspunkt, at vi har truffet de fornødne tiltag for at kunne beskytte vores medarbejdere og kunder, så vi fortsat kan producere og levere cement. Men vi følger udviklingen tæt og vil tilpasse vores forholdsregler, hvis der bliver behov for det, siger direktør Michael Lundgaard Thomsen fra Aalborg Portland i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen offentliggjorde onsdag aften på et pressemøde, at mange offentligt ansatte sendes hjem, da eksempelvis skoler, uddannelsesinstitutioner og daginstitutioner lukkes. Derudover opfordrede hun alle private arbejdsgivere til at sende så mange medarbejdere hjem som muligt for at undgå, at coronavirussen fortsætter med at sprede sig i befolkningen.

Har sendt medarbejdere hjem

Hos Aalborg Portland har man taget forholdsregler i kølvandet på statsministerens udmelding. Nogle af de foranstaltninger, som Aalborg Portland har indført, er minimering af personlig kontakt medarbejdere imellem og med kunder. Derudover er medarbejdere blevet sendt hjem for at arbejde hjemmefra.

- Det er svært at sige noget om situationen om en uge eller blot få dage, men vi har reageret hurtigt og foretaget foranstaltninger, som ligger i tråd med anbefalingerne fra myndighederne, uden at det påvirker vores drift og leverancer her og nu. Det er vores forhåbning, at det også er tilfældet fremadrettet, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Aalborg Portland A/S beskæftiger godt 335 medarbejdere i Danmark. Fabrikken i Aalborg producerer årligt 2,4 millioner tons cement, som afsættes i Danmark, det øvrige Nordeuropa samt USA.