Weekendens forårsmesse i Arena Nord bliver gennemført trods opfordring fra statsminister Mette Frederiksen om, at arrangementer med mere end 1.000 mennesker skal aflyses eller udskydes. Foto: PR

Trods opfordring fra statsminister: - Vi gennemfører forårsmessen

Selvom myndighederne opfordrer til at aflyse alle arrangementer med over 1.000 mennesker, gennemfører Arena Nord forårsmesse med 10.000 gæster.

Opdatering: Forårsmessen er alligevel aflyst

Læs også Ændrer beslutning: Forårsmesse bliver alligevel aflyst

For lidt siden stod statsminister Mette Frederiksen i Statsministeriet og sagde, at alle arrangementer med over 1.000 mennesker bør aflyses eller udskydes for at undgå yderligere spredning af coronavirus.

På trods af det så gennemfører Arena Nord weeekendens forårsmesse, hvor man forventer 10.000 gæster.

- Vi gennemfører arrangementet, selvom der kommer over 10.000 gæster fordelt på to dage, siger direktør i Arena Nord, Per Malmberg.

Hans argument for at trodse myndighedernes opfordring går på, at man ikke har mere end 1.000 mennesker inde i hallerne på samme tidspunkt.

Læs også Corona: Statsminister opfordrer til at aflyse store arrangementer

- Vi har cirka 5.000 mennesker inde på messen om dagen. De er fordelt over syv timer, og standene befinder sig i fire haller ude og inde, så vi kommer ikke til at have 1.000 mennesker inde på samme tidspunktet, lyder direktørens vurdering.

Statsministerens opfordring får dog konsekvenser i Arena Nord.

- Vi mener, at vi handler forsvarligt og er opmærksomme. Vi har allerede nu lukket for billetsalget til 'Midt om Natten'-forestillingerne, hvor publikumsantallet ligger omkring 1.000, siger Per Malmberg.

Frederikshavn Kommune aflyser

På en af standene på messen skulle Frederikshavn Kommune være repræsenteret. Det kommer allligevel ikke til at ske. 

Ifølge TV2 Nords oplysninger ønsker kommunen som myndighed ikke at trodse andre myndigheders udmeldinger.