LIGE NU:

Trods smittefare: Prostituerede holder åbent

Leder af Reden Aalborg kalder det bekymrende, at prostituerede i Nordjylland trods risiko for coronasmitte stadig holder åbent. Men nogle er tvunget til det.

Jeanette Dam Kaastrup er leder af Reden Aalborg, som er et socialt tilbud til prostituerede. Og hun ser med bekymring på, at nogle prostituerede holder åbent, selv om myndighederne har lukket ned for erhverv som eksempelvis tatovører, massører, frisører og andre job, hvor der er tæt fysisk kontakt.

- Der er nogle af de mennesker i prostitution, der holder åbent, og det er fordi, at de er nødt til det. For nogle handler det om at kunne få mad, betale husleje og eventuelt skaffe penge til stoffer, siger Jeanette Dam Kaastrup.

Hun påpeger dog, at der også er nogle prostituerede, der har valgt at lukke ned under coronakrisen.

quote Der er nogle af de mennesker i prostitution, der holder åbent, og det er fordi, at de er nødt til det. For nogle handler det om at kunne få mad, betale husleje og eventuelt skaffe penge til stoffer.

Jeanette Dam Kaastrup, leder, Reden Aalborg

Jeanette Dam Kaastrup fortæller, at mange – især udenlandske prostituerede – er tvunget til at holde åbent for at tjene penge til kriminelle bagmænd.

- Men det er klart, at mennesker i prostitution, der vælger at køre videre, løber en stor risiko for selv at blive smittet og smitte andre med coronavirus, siger Jeanette Dam Kaastrup.

Tilbud om rådgivning

Reden i Aalborg har taget kontakt til de prostituerede, der annoncerer med deres ydelser, for at gøre opmærksom på, at Redens sygeplejerske sidder klar ved telefonen for at svare på spørgsmål om risikoen for coronasmitte.

- Vi har lige nu en opgave i at rådgive og fastholde kontakten til vores brugere. Og det drejer sig både om psykologhjælp og socialrådgivning, eller hvis man ønsker at tale med Redens jurist, siger Jeanette Dam Kaastrup, som erkender, at det ikke er alle prostituerede, som Reden får kontakt med.

Hun fortæller, at Reden er klar til at hjælpe den prostituerede med anonym rådgivning med for eksempel at tage kontakt til myndigheder, og i det hele taget være behjælpelig med at se på andre indtægtsmuligheder.

- Prostitution er et socialt problem, hvor til man skal søge sociale løsninger, siger Jeanette Dam Kaastrup.

I 2019 hjalp Reden Aalborg på den ene eller anden måde 223 prostituerede med at løse deres problemer. Ifølge Jeanette Dam Kaastrup er tallet stigende.