02:24

Smitten har de seneste uger været stigende i Nordjylland, hvor open by night i Dronninglund blev udpeget som en superspreder begivenhed. Men på trods af det holder Handelsstandsforeningen i Frederikshavn fredag aften open by night. Foto: Mette Nielsen

Trods stigende smittetal i Nordjylland: Frederikshavn gennemfører open by night

Open by night i Dronninglund førte til stor smittespredning af covid-19. Alligevel nægtede Frederikshavns Handelsstandsforening at aflyse fredagens open by night.

Klokken 21. Så længe kunne kunderne shoppe løs i Frederikshavn fredag aften. Flere butikker skiltede derfor med tilbud for at få solgt de nye efterårsvarer.

Her til aften afholdte Frederikshavns Handelsstandsforening Frederik open by night. Det til trods for et lignende arrangement i Brønderslev for få uger siden viste sig at være en stor smittespreder.

Ingen betænkeligheder hos handelschef

Dan Kobberup, der er handelschef i Frederik, havde alligevel ikke nogle betænkeligheder ved at holde arrangementet.

- Vi er glade for vores kunder, og vi synes, at vi kunne afholde arrangementet forsvarligt. Vi har aflyst alt det, der kunne skabe samling i gågaden – herunder musik og andre aktiviteter, så alt i alt har vi egentligt bare haft en hyggelig handelsdag. Vi har blot givet kunderne tre ekstra timer at handle i siger han.

Flere butikker havde da også valgt at afholde udsalg både torsdag, fredag og lørdag, så alle kunderne ikke vil dukke op fredag aften. Dan Kobberup forsikrer dog om, at arrangementet ikke kan sammenlignes med Black Friday, da der ikke har været såkaldte køtilbud, hvor kunder står stimlet sammen ude foran butikkerne før åbningstid.

Læs også Nye retningslinjer skal sikre kunder og medarbejdere mod smitte med coronavirus

17 butikker i gågaden ønskede ikke at være med, og de lukkede derfor til normal tid. Hjørring skulle også have afholdt open by night den 2. oktober. Hjørring Handel har dog besluttet at aflyse arrangementet efter Regeringens seneste udmeldinger om smittespredning og forsamlingsforbud.