LIGE NU:

Turnering udsættes: Aalborg Pirates skal tidligst spille Champions Hockey League til oktober

Aalborg Pirates vandt grundspillet i Metal Ligaen i overbevisende stil og sikrede sig dermed en billet til ishockeyens Champions League. Her kommer nordjyderne dog tidligst i aktion til oktober.

Coronavirussen betød, at slutspillet i den danske ishockeyliga blev aflyst i denne sæson, og der blev derfor ikke kåret en dansk mester. Aalborg Pirates vandt dog grundspillet i Metal Ligaen med et stort forspring ned til Herning Blue Fox og blev derfor tildelt en billet til Champions Hockey League (CHL).

Champions Hockey League, som er ishockeyens Champions League, har deltagelse af klubber fra de største ishockeynationer i Europa. Turneringen skulle være begyndt i september, men de planer spænder coronavirussen nu også ben for.

Organisationen bag Champions Hockey League har tirsdag meldt ud, at man har handlet proaktivt og har udsat næste sæsons turnering med en måned, så de første kampe spilles i oktober.

- Champions Hockey League er en tværeuropæisk turnering med deltagere fra 13 forskellige lande, hvilket betydeer, at vi er afhængige af de beslutninger, som 13 forskellige regeringer tager. Vores deltagende hold er nødt til at kunne rejse rundt, og vores mål er, at der kun spilles kampe, hvis der kan være tilskuere i arenaerne, siger CHL-præsident Peter Zahrer om baggrund for at udsætte turneringsstarten.

Er kun sikret én hjemmekamp

Fordi Champions Hockey League-starten er udskudt, vil turneringen blive spillet i et andet format end det, der oprindelig var planlagt. I stedet for det planlagte gruppespil vil der blive spillet en knockout-turneringen, hvor holdene matches op mod hinanden, og der spilles en kamp hjemme og en kamp ude.

Aalborg Pirates er dermed kun sikret én hjemmekamp i Champions Hockey League i næste sæson i stedet for de tre hjemmekampe, de havde fået, hvis der var blevet spillet gruppespil.

Der er 32 klubber med i næste sæsons Champions Hockey League.