LIGE NU:

Uventet fri? Her er 10 spændende programmer, du kan se

TV2 Nords arkiv er fyldt med interessante og rørende programmer. Find ti af dem her.

Store dele af Danmark er lukket ned, og mange nordjyder er sendt hjem fra arbejde og skole. Alt sammen i forsøg på at mindske spredningen af coronavirus.

Nogen har mulighed for at arbejde hjemmefra, mens andre pludselig har fået to ugers fri.

Og hvad skal man så lave, når anbefalingerne lyder på at blive hjemme og ikke komme for tæt på andre potentielle smittebærere?

TV2 Nords arkiver bugner af spændende programmer, man kan kaste sig over. Vi har udvalgt ti af dem her. Du kan finde alle vores programmer på tv2nord.dk/tv.

7 døgn på hospice

I fire gribende programmer følger TV2 Nord ansatte, pårørende og patienter på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn.

Se første afsnit herunder - og find hele programserien her.

 

Trækkerdrengene

Vi følger en gruppe unge vendelboere, som kæmper med at få deres traktor klar til traktortræk. De er vilde med motorer, røg og at drille hinanden. 

Se første afsnit herunder - og find hele programserien her.

 

Kjeld flytter fyret

Hele verden så med, da den lokale murermester i Lønstrup, Kjeld Pedersen, flyttede Rubjerg Knude Fyr, der var i fare for at styrte i havet. TV2 Nord var med helt tæt på.

Se første afsnit her - og find andet afsnit lige her.

 

De døde - døden tur retur

Jakob døde i en arbejdsulykke, Johnny blev kørt ihjel af toget og Jørn tog sit eget liv. De fortæller åbent og ærligt om, hvad de oplevede, mens de var døde.

Se dokumentaren lige her:

 

Nordjydernes Dyrepark

Den 13. april 2020 er det 85 år siden at Aalborg Zoo slog dørene op for første gang. Der er sket meget siden dengang, og specielt måden at behandle dyrene på er forbedret. Hør de mange utrolige historier fra Zoo fortalt af nuværende og tidligere dyrepassere.

Se første afsnit herunder - og find hele programserien her.

 

Nick Vejle og Strandbysagen

I 2014 kom Nick Vejle ud for en alvorlig ulykke på havnen i Strandby. To fiskere døde ved ulykken, og Nick fik en hjerneskade. I fire programmer følger vi Nick og familiens kamp tilbage til livet samt kampen for erstatning. 

Se første afsnit herunder - og find hele programserien her.

 

Er Der Nogen?

Spøgelsesjægerne Mikkel Egelund og Nicolai Sund dykker ned i de dystre sagn og myter fra Nordjyllands dramatiske historie - og missionen er at undersøge, om der virkelig findes spøgelser. 

Se første afsnit i sæson 6 her - og find hele programserien her.

 

Kirstens ansigt

Infektion har spist halvdelen af Kirstens ansigt. I 15 år har lægerne forgæves ledt efter årsagen. I programmet ”Kirstens Ansigt” oplever vi sammen med Kirsten og hendes familie den magtesløshed, man føler, når lægerne ikke kan hjælpe. Men det handler også om at lære at leve med alvorlig sygdom - og beslutte sig for at se tilværelsen fra den lyse side.

Se dokumentaren lige her:

 

Monstermaskiner

Vi tager plads i nogle af de monstermaskiner, der får hjulene i det nordjyske land til at køre rundt. Det er stort, det er højt og det er vildt. Det er monstermaskiner!

Se første afsnit lige her - og find hele programserien her.

 

Portrætter Punkt For Punkt

Sjove, overraskende, spændende og lærerige fortællinger om forskellige nordjyder - det er, hvad du får, i Portrætter Punkt For Punkt. I dette afsnit møder vi 21-årige Cecilie Villadsen fra Aalborg, der med sin webshop “americandreams.dk” har skabt et erhvervseventyr af de sjældne med omsætning på et to-cifret millionbeløb.

Se afsnittet om Cecilie Villadsen her - og find helt programserien her.

 

Er du mere til gode læseoplevelser, så kig forbi vores mange webdoks lige her. 

Webdoks er længere fortællinger i tekst, billeder og video. Det er fortællinger, der lader dig komme tættere på og dybere ind i historien. Og så er det fortællinger til når du har god tid.