01:54

Uventet mulighed: Svømmebassin forlænges med syv vigtige millimeter

I 10 år har det været kendt, at svømmebassinet i Nørresundby Idrætscenter ikke var 50 meter langt, som man ellers pralede med. Der manglede syv millimeter. Det bliver der nu lavet om på.

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Det gamle ordsprog er muligvis kommet op til overfladen i Nørresundby Idrætscenter, der som så meget andet i samfundet er lukket ned lige nu.

Den utidige lukning, der indtil videre varer frem til og med 13. april - 2. påskedag - betyder nemlig at en lille, men samtidig stor og ikke mindst vigtig opgave bliver rykket frem i kalenderen.

Nørresundby Idrætscenter griber nemlig den mulighed coronaepidemien har givet og forlænger længden på det store svømmebassin - med syv millimeter.

Ja, du læste rigtigt. Det store svømmebassin i Nørresundby forlænges med 0,7 centimeter. På den måde bliver det præcist 50 meter langt.

Håndværkerne fra Enemærke og Petersen igang med at skære 30 millimeter af bagvæggen i bassinet væk. Foto: Michael Andersen

Ingen rekorder i Nørresundby

Selvom det er det, man altid har sagt, har bassinet i Nørresundby nemlig aldrig været præcist 50 meter langt og det betyder faktisk, at du kan være den hurtigste svømmer i verden og stadig ikke sætte rekorder i Nørresundby Idrætscenter. De vil simpelthen ikke tælle.

- Vi har haft juniormesterskaber, hvor tiderne ikke talte, fordi man svømmede lidt for kort, forklarer Lars Dam Møller, der er centerdirektør i Nørresundby Idrætscenter.

Det har været kendt i over 10 år at bassinet i Nørresundby - det eneste i kommunen der er 50 meter langt - faktisk ikke er 50 meter. Det fandt en svømmetræner, der også er landmåler, ud af.

Der bliver brugt diamantklinger af den tunge kaliber til at fjerne de cirka 30 kvadratmeter bagvæg. Foto: Michael Andersen

1 million liter vand væk

Men nu skal det altså være slut. Bassinet skal forlænges og for at gøre plads til håndværkerne har man fjernet den helt store bundprop og lukket en million liter vand ud.

Derved er hele bagvæggen i den lave ende af bassinet blevet blotlagt og håndværkerne er nu igang med at fjerne omkring 30 millimeter af væggen inden nye klinker og ikke mindst tidstagningsplader bliver lagt ind i væggen igen.

Når det hele er overstået kan Nørresundby Idrætscenter igen lægge hus til kvalifikationer, stævner og rekorder.

Efter planen er alt overstået til efter påske når Danmark (måske) begynder at blive sig selv igen ovenpå corona-epidemien. Men det kan kun tiden vise.

- Jeg glæder mig til et normalt, spændende Danmark med glade idrætsfolk, der kommer ind ad døren og fylder vores faciliteter igen, siger Lars Dam Møller.

Når bagvæggen er væk skal der lægges til igen - men kun præcist så meget, at bassinet er nøjagtig 50 meter langt. Foto: Michael Andersen