LIGE NU:

Vesthimmerland fremrykker investeringer for 55 millioner kroner

Vesthimmerlands Kommune flytter anlægsinvesteringer for 55,5 millioner kroner fra 2021 til 2020 for at holde hånden under beskæftigelsen.

Et historisk stort anlægsbudget i Vesthimmerlands Kommune bliver nu endnu større. På et digitalt byrådsmøde torsdag aften er det blevet besluttet at fremrykke investeringer for 55,5 millioner kroner.

En manøvre, der skal hjælpe erhvervslivet, som mange steder er udfordret af corona-pandemien.

- Det er afgørende for Vesthimmerland, at erhvervslivet har gang i ordrebogen. Det handler om vækst og mange arbejdspladser, som lige nu trænger til et ekstra boost med fremrykning af offentlige investeringer, hvilket jeg er glad for, at byrådet i Vesthimmerland bakker op om, siger borgmester Per Bach Laursen (V).

Historisk stort anlægsbudget

Kommunerne har fået lov af regeringen til at fremrykke investeringer i bygninger og veje på grund af COVID-19.

I Vesthimmerlands Kommune flytter man anlægsinvesteringer for 41 millioner kroner, driftsudgifter på bygningsvedligeholdelse for 2,5 millioner kroner og asfalt og belægninger for 12 millioner kroner fra 2021 til 2020.

quote Det handler om vækst og mange arbejdspladser, som lige nu trænger til et ekstra boost med fremrykning af offentlige investeringer.

Per Bach Laursen, borgmester

- Corona-krisen er forhåbentlig ikke en længevarende udfordring og derfor er det vigtigt, at vi nu kan gøre en ekstra stor indsats for på kort sigt at holde udviklingen og beskæftigelsen i gang med fremrykkede investeringer, siger borgmester Per Bach Laursen.

Vesthimmerlands Kommune havde i forvejen vedtaget et anlægsbudget for 2020 på 110 millioner kroner. Det er det største anlægsbudget i kommunens historie.

Flere fremrykker investeringer

Vesthimmerlands Kommune er ikke de eneste, der fremrykker investeringer for at holde hånden under beskæftigelsen.

Mandag besluttede budgetforligspartierne i Aalborg Kommune at fremrykke renoverings- og anlægsopgaver for 400 millioner kroner.

- Jeg er rigtigt glad for beslutningen, for det betyder, at vi både kan redde jobs og skabe omsætning i virksomhederne, samtidig med at vi får bedre bygninger og veje, sagde Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Også Hjørring Kommune og Region Nordjylland udnytter den aftale, som regeringen har lavet med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

Onsdag meldte Region Nordjylland ud, at de forventer at fremrykke projekter for op imod 50 millioner kroner.

- Vi kigger blandt andet på nogle projekter med oprettelse af ekstra sengepladser og en træningshal hos Psykiatrien i Brønderslev, men vi er også ved at undersøge andre muligheder, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).