LIGE NU:

Videokonsultationer skal mindske smittefaren

Videokonsultationer er en måde at mindske risikoen for smittespredning hos de praktiskerende læger. Der er nu indgået en aftale mellem regionerne og de praktiserende læger om at gøre det muligt.

Brug af videokonsultationer hos de praktiserende læger kan sikre, at smittespredningen af corona-viruset bliver begrænset. Derfor har Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) netop indgået en midlertidig aftale om videokonsultation med patienter i almen praksis. Det skriver region Nordjylland i en pressemeddelelse. 

Flere praktiserende læger har netop deltaget i et pilotprojekt, hvor de har testet brugen af videokonsultation af i egen klinik.  

- Det er helt oplagt, at vi udbreder muligheden for brugen af videokonsultation i den nuværende situation, hvor et fysisk besøg hos lægen kan øge smittespredningen. Fra pilotprojektet hører vi, at patienterne er utroligt glade for at kunne være derhjemme eller tage en pause på arbejde i stedet for at skulle hen til lægeklinikken, og tilbagemeldingerne fra lægerne er også positive, fortæller Gitte Sand Rasmussen, daglig leder i Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland, Nord-KAP.

Regionen tilbyder udstyr og support

Der findes forskellige videoløsninger på markedet, som kan anvendes til konsultation med patienten. Nogle læger har i forvejen udstyr, men det vil også være muligt for lægerne at få stillet udstyr til rådighed af Region Nordjylland. Derudover vil Nord-KAPs datakonsulenter give support for lægerne.

- Vi har fra pillottesten en lille mængde udstyr stående, som vi allerede kan tilbyde de praksis, som ønsker det nu. Vi har lynbestilt yderligere udstyr i dag, som kommer indenfor få dage, så vi håber vi kan følge med efterspørgslen. Derudover vil videokonsultationer være nyt land for mange læger, og her kan vores datakonsulenter hjælpe med at få dem i gang, siger Gitte Sand Rasmussen.

PLO, Praktiserende Lægers Organisation, arbejder på højtryk for at færdiggøre et nyt virtuelt venteværelse. Det er en udbygning og forbedring af den videoløsning, som tidligere er testet i en række klinikker og som hænger tæt sammen med Min Læge app’en, som bliver patienternes indgang. Aktuelt er planen, at videoløsningen testes i uge 12 og efterfølgende bliver tilgængelig for klinikkerne.

Praktiserende læge glad for ny mulighed

En af de læger, som har været med i pilotprojektet, og derfor allerede har udstyret i sin praksis, er Joachim Nørmark fra Lægerne i Kennedyarkaden i Aalborg. Han har allerede fredag haft fire patienter igennem til videokonsultationer, og han er glad for muligheden for at kunne lave videokonsultationer med patienterne.

- Det er super smart og en god måde at holde patienterne væk fra smitte. Og det er interessant for os læger at prøve videokonsultationer af i denne periode. Jeg har eksempelvis kunnet tilse et udslæt på video, og det er også godt til at tilse et sygt barn, men det dur ikke til alt. En dårlig ryg eller en blærebetændelse kræver jo fortsat fremmøde. Systemet har stadig lidt børnesygdomme, men det løser sig hen ad vejen, fortæller Joachim Nørmark.

Udover den nye mulighed hos de praktiserende læger, så har Region Nordjylland allerede gode erfaringer med brug af videokonsultationer, da patienter i flere af de nordjyske regionsklinikker i nogen tid har haft muligheden for videokonsultationer med deres egen læge. Over 1.500 videokonsultationer er det blevet til indtil videre.

Patienterne og lægerne vil således allerede nu kunne benytte sig af videokonsultationer i regionsklinikkerne i Øster Jølby og Nykøbing på Mors og på Læsø.

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Mink

Økonom om minkerstatning: Politikernes dårlige samvittighed kan have kostet statskassen dyrt

270819 Patienter på og beboere ved Sygehus Nord var i nat udsat for et mindre bombedrama.

For 225 millioner kroner byggeprojekt, tak: Sygehus Nord solgt

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Mink

Økonom om minkerstatning: Politikernes dårlige samvittighed kan have kostet statskassen dyrt

Til forsiden

Til forsiden