Virksomheder kan udskyde skat og arbejdsmarkedsbidrag

Direktør på Hotel Viking i Sæby, Brian Fabricius, er positiv over den nye hjælp. Men der skal mere til, hvis branchen skal undgå lukninger, mener han.

 

 

Virksomheder kan nu søge om fritagelse for gebyrer og renter for marts-raten af A-skat og AM-bidrag. Det har skatteminister Morten Bødskov (S) netop meddelt. 

Desuden er det nu muligt for virksomhederne at udskyde betalingerne af a-skatten og AM-bidrag. Ikke bare i april, maj og juni som det tidligere har været meldt ud, men også for marts. Altså penge, som virksomhederne ellers skulle have betalt her og nu. 

- Vi har kæmpet for at komme igennem med dette forslag og er derfor meget tilfredse med, at regeringen nu har lyttet og taget action. Det har kæmpe stor betydning for rigtig mange virksomheders likviditet, at man ikke skal indbetale A-skat og AM-bidrag lige nu og her, hvor pengene fra hjælpepakkerne endnu ikke er ude at arbejde, siger administrerende direktør for brancheorganisationen for hotel- og restaurationer, Horesta, Katia K. Østergaard, i en pressemeddelelse. 

For store virksomheder forfalder begge dele til betaling tirsdag, mens den for små og mellemstore virksomheder forfalder den 14. april.

Pensionsopsparingen forsvinder for nogle

Det nye tiltag fra Skatteministeriet kommer Hotel Viking i Sæby til gode. Men her er direktøren ikke helt så begejstret for de nye muligheder, som Katia K. Østergaard.

- Det betyder, at vi kan holde på nogle likvider, og at vi kan skubbe nogle betalinger til senere. Så må vi bare håbe, at vi også kan komme hurtigt og godt i gang på den anden side af coronakrisen. Ellers er det bare en byrde, vi skubber foran os, siger Brian Fabricius. 

Lige nu har Hotel Viking annulleringer og manglende ordretilgang på omtrent 16 millioner kroner. 

- Det værste er, at jeg hænger på den regning. Den skal jeg betale af på de kommende mange år. Men vi har en sund og god forretning, og banken har en stor tiltro til, at vi nok skal klare den, siger han men tilføjer så: 

- Men hør lige: Jeg er 33 år, der kan næsten ikke komme en regning, jeg ikke kan nå at betale, inden jeg skal på pension. Men sådan er det ikke for alle. Jeg kender flere, der er oppe i årene. som har brugt hele deres liv på en forretning med kro, hotel eller restaurant. Den smule overskud, de har haft, som skulle gå til deres pension. Den er væk nu, fortæller Brian Fabricius. 

Brian forventer færre kollegaer efter coronakrisen 

Selvom coronavirussen og nedlukningen af Danmark indtil videre har kostet Hotel Viking dyrt, er ingen medarbejdere blevet fyret endnu. Og hvis alt går, som direktøren håber, er det heller ikke planen. 

- Det er for tidligt at sige, at vi slet ikke kommer til at fyre nogen. Men det er da klart, at en hjælpepakke som denne her og med lønkompensation, så er det potentielle antal af fyrede medarbejdere væsentligt lavere end den 12. marts, siger han. 

Han er ikke i tvivl om, at der også er et Hotel Viking på den anden side af virussen. Men han mener ikke, at alle virksomheder i branchen, kan sige det samme. 

- Jeg tror, vi kommer til at se mange, der lukker på baggrund af det her, siger han. 

Hvad skal der til, for at du mener, der er hjælp nok til branchen? 

-  Hold hånden under vores egenkapital. For så ville bankerne ikke være så nervøse mere. Det ville selvfølgelig koste nogle penge. Med de penge, der direkte og indirekte kommer fra branchen, så er vi en vanvittig god forretning for samfundet. Jeg tror, set over en tre til fem-årig periode, at det ville være billigere for samfundet, siger Brian Fabricius. 

 

Direktør på Hotel Viking i Sæby, Brian Fabricius, mister millioner på corona-lukning.
Direktør på Hotel Viking i Sæby, Brian Fabricius, mister millioner på corona-lukning.
Foto: Bruno Stagsted

Seneste nyt

fra Nordjylland