LIGE NU:

Medarbejdere frygter leder: Bange for at gå på arbejde

16 tidligere medarbejdere i Sundhedscenter Rebild har klaget til kommunen over én specifik leders metoder. Flere opråb til kommunen har ikke hjulpet.

Mobning, trusler og frygt. Sådan beskriver 16 tidligere medarbejdere ved Sundhedscenter Rebild, de remedier som en specifik leder bruger for at få de ansatte til at føle sig nedgjort. Det er ikke en ledelsesmetode som virker, mener de tidligere medarbejdere. 

- Den er simpelthen baseret på frygt og kontrol. Management by fear følte jeg egentlig til sidst, fortæller Rikke Elmstrøm, der er tidligere tillidsmand og fysioterapeut i Sundhedscenter Rebild. 

De tidligere medarbejdere har nu sendt en klage til kommunen, da de ikke føler, at de blev taget seriøst, dengang de var ansat og forsøgte at kontakte HR-chef og daværende kommunaldirektør om netop det problem.

Rikke Elmstrøm og de 15 andre tidligere medarbejdere har alle skrevet under på klagen til kommunen om det dårlige psykiske arbejdsmiljø. I 2012 blev en erhvervspsykolog tilknyttet centeret, da kommunen blev gjort opmærksom på forholdene. Men ifølge medarbejderne hjalp det ikke på situationen i Sundhedscenter Rebild.

quote Jeg havde ondt i maven og var bange for at gå på arbejde.

Charlotte Lee Christiansen, tidligere ansat

Flere af de tidligere medarbejdere gik ned med stress og har været helt nede i kulkælderen efter tiden på arbejdspladsen i Rebild.

- Jeg havde ondt i maven og var bange for at gå på arbejde dengang. Min nuværende leder har brugt lang tid på at bygge min selvtillid op igen efter mine oplevelser på sundhedscenteret, siger Charlotte Lee Christiansen, der også har skrevet under på klagen.

Klagen blev sendt til Rebild Kommune i efteråret, men ifølge gruppen af tidligere ansatte har det ikke ændret på forholdene.

Tidligere og nuværende ansatte på sundhedscenter i Rebild retter sønderlemmende kritik mod leder.