LIGE NU:

BLOG: Det skulle være ganske vist!

Jess Møller Nielsen reflekterer over dansk politik. Hvad er meningen egentlig med ”New Public Management", spørger han.

Det skulle være ganske vist. Rygtet vil vide, at mere end én folkevalgt på Christiansborg har pippet noget om, at konsulent- og effektiviseringslænkerne skal kastes i voldgraven. ”New Public Management” som det fantasiløse svar på rådvildheden står for fald. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

quote Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Jess Møller Nielsen

Slipper vi virkelig langt om længe for mishandlingen af skattevæsenet, sygehuse, psykiatrien, politiet og alle de andre funktioner i vores land, som tilsammen skaber det fællesskab, vi bryster os af? Det er her fuldstændigt ligegyldigt, hvilken partifarve vi taler om. Alle 179 folketingsmedlemmer taler for bevarelse af en velfærdsstat. Så hvordan, de igennem snart et par årtier har kunnet lade sig trække rundt ved næsen af smarte embedsmænd og konsulenter med højt hår og spidse sko, kan kun undre os.

Sande rygter?

Jeg forstår til fulde de nordjyder, der tvivler på sandhedsværdien af disse rygter. Hvorfor er det blot nogle små pip fra politikerne, hvis de mener det? Det er vel dem, der bestemmer? Eller er vore folkevalgte blevet talt og skrevet ned af embedsmænd og konsulenter i en sådan grad, at modet til brøl er afløst af pip? Man kan mene meget om udflytning af statslige arbejdspladser, men her må vi da sige, at folketingets flertal har taget politisk stilling. Næsten al jammer og klage bliver mødt med et politisk ”vi vil det her – færdig!”. Tør man håbe, at folketinget vil gøre det samme med ”New Public Management”, i hvert fald den del hvor al faglighed reelt skubbes til side?

Eller er de små politiske pip kun valgflæsk? Vi ved, der kommer et folketingsvalg inden alt for længe. Valgkampen er i gang, og den bliver kun mere og mere intens frem imod valget. Hvis man er en af de vælgere, der tror på, at det handler om at få fagligheden tilbage i alle de meget vigtige offentlige organisationer, så er der al mulig grund til at holde ørene stive og fastholde de pippende politikere på deres ord. Tænk hvis konsekvenserne af de sidste mange års manglende faglighed endelig gik op for folketinget?

Vi får se.

OM BLOGGEREN:

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden