LIGE NU:

BLOG: En nedskæring på DR er en kulturforringelse af dimensioner

Freja Skinnerup er uenig i besparelser på DR. Hun mener, at vi danskere bliver kulturelt fattigere.

Gennem en årrække har Danmarks Radio oplevet markant pres og kritik fra de borgerlige partier. Det har ligget og ulmet i de borgerliges inderste, at DR skulle spare. Hele deres italesættelse af DR som et medie, der får alt for meget, har endelig båret frugt. I samarbejde med DF har regeringen derfor fået deres vådeste drøm opfyldt: at DR skal have færre økonomiske midler. Argumentet er, at DR skal blive bedre og ikke behandles som et curlingmedie med ekstra økonomiske fordele. Der er ingen tvivl om, at dette vil få katastrofale konsekvenser for DR’s medarbejdere, for kulturlivet, for oplysningen og for hele Danmarks befolkning. I dette indlæg vil jeg ridse de to farligste konsekvenser op ved besparelsen på DR.

quote Det er fatalt, at man vil bespare så voldsomt. Danskerne bliver ikke rigere – men fattigere intellektuelt og kulturelt.

Freja Skinnerup

Negativ følger

Grundlæggende får besparelsen på DR negative følger for kulturlivet og for nyhederne. Efter min mening har DR to opgaver. At opretholde en underholdende, kulturel del og at have en objektiv, oplysende del. Fra politisk borgerligt hold bunder besparelsen i, at man ikke mener, at DR skal konkurrere med andre medier om underholdning. Det er jeg lodret uenig i!

Underholdningskulturen på DR er dén, der kan være med til at sætte nogle tanker i gang for alvor og oplyse. Bare tag programmer som: ’En sugardaters fortælling’, ’Line fikser kroppen’ eller ’Tæt på sandheden med Jonathan Spang’. De er få af de mange programmer på DR, der er helt igennem hamrende vigtige for den kulturelle udvidelse. Det er fatalt, at man vil bespare så voldsomt. Danskerne bliver ikke rigere – men fattigere intellektuelt og kulturelt.

Påvirkning på den oplysende del?

Selvom de borgerlige smider besparelsen i hovedet på befolkningen og siger, at det kun er for at bespare på underholdningskulturen, så er det jo en direkte løgn.  Det kræver ikke meget forstand at se, at besparelsen vil påvirke den oplysende del. I en verden, der florerer med fake news, spindoktorer og Donald Trump, har man brug for et medie, der skriver i objektivitetens navn. Man har brug for medier og nyhedsdækning. For mig er dette medie Danmarks Radio. Vi har brug for, at det bliver prioriteret.  Der sker så utroligt meget fordækt i medierne, og derfor skal man altid prioritere et medie, der vægter sande nyheder og kvalitet – ikke underprioritere dem.

Med alt dette skal det også siges, at DR selvfølgelig kan blive bedre. Det er et faktum, at kultur gør lykkeligere. På DR savner jeg flere serier målrettet de unge. Vi ser den tilsvarende kanal i Norge, NRK, der har skabt det meget populære ’Skam’ og ’Lovleg’. Disse programmer er også at forefinde på DR, men derfor kunne jeg stadig godt savne dem med de danske unge som omdrejningspunktet. Det klokkeklare eksempel på en succesfuld ungdomsserie er selvfølgelig Skam. Inden for meget knap tid tog ’Skam’ den globaliserede verden med storm. Det var brandhedt, og vi unge fra det lille Danmark bruger stadig de ungdommelige begreber fra det. Så DR kan blive bedre, men hvis det stod til mig, skulle besparelserne fjernes. De skal fjernes, fordi det er en kulturforringelse af dimensioner. En kulturforringelse, der gør os fattigere som mennesker og en forringelse, der gør os mindre oplyste. Jeg siger nej tak til en kulturforringende besparelse på DR!

OM BLOGGEREN

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

940a005e-e887-4266-9a63-d24e93e1ba14

- Vores kalenderlys er stadig kun brændt ned til 15. december

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

Til forsiden

Til forsiden