LIGE NU:

Laustsen: Nej til brugerbetaling over Limfjorden

Bjarne Laustsen vil samle de nordjyske folketingsmedlemmer snarest for at få sagen tilbage på sporet, som han udtrykker det.

Brugerbetaling nej tak!

Meldingen fra Socialdemokratiets nordjyske folketingsmedlem, Bjarne Laustsen, er klar, efter at finansminister Kristian Jensen (V) i et indslag på TV2 Nord fredag aften gjorde sig til talsmand for, at brugerbetaling i et eller andet omfang kan fremme etableringen af den meget omtalte og omdiskuterede tredje forbindelse over Limfjorden.

- Der er desværre kommet sprækker i den enighed, der har været mellem alle kommuner og regionen samt arbejdsmarkedets parter om, at det er en statslig opgave at finansiere den ny forbindelse. Der er selvfølgelig enkelte af mine kolleger på Christiansborg, der slet ikke mener, der er brug for en ny forbindelse. Dem om det – men langt størstedelen af de nordjyske folketingsmedlemmer bakker op om, at der er et behov, fordi kapaciteten i den gamle Limfjordstunnel er ved at blive brugt op, fastslår Bjarne Laustsen i en skriftlig kommmentar til sagen.

Han er langt fra begejstret for den tiltagende snak om brugerbetaling.

- Især Venstres folketingsmedlemmer mener, at vi kun kan få denne forbindelse, hvis vi vil acceptere brugerbetaling, Sidste år lød buddet på 50 kroner for en fjordkrydsning. Nu mener de, at vi godt kan acceptere 10-15 kroner for en fjordkrydsning. Hvor de har fået den ide fra, ved jeg ikke? De mener, at det skulle blive lettere at få staten med og samle et forlig på Christiansborg, anfører Bjarne Laustsen, som mener, at de nordjyske folketingsmedlemmer nærmest er blevet udsat for voksenmobning, når de har tilladt sig at påpege behovet for en tredje forbindelse.

- Igennem alle årene er alle nordjyske folketingsmedlemmer blevet udsat for en grov voksenmobning om, at ingen ud over os nordjyder forstår, at det i det hele taget er nødvendigt med en ny forbindelse. Men det er der altså, så den største opgave vi har i Nordjylland er at overbevise tilstrækkeligt mange om, at vi har et behov, og at det er statens ansvar at betale for den, siger Bjarne Laustsen. Han mener ,at de nordjyske folketingsmedlemmer snarest er nødt til at mødes for at komme tilbage på sporet.

Folketinget tager hul på det nye år med den traditionsrige åbning på tirsdag 3. oktober, og her bliver Limfjordsforbindelsen med stor sandsynlighed også en del af debatten.

TV2 Nord sender live fra Folketingets åbning på tv tirsdag 3. oktober fra kl. 13.50, ligesom åbningsdagen kan følges via TV2 Nords hjemmeside og facebookside.

Se indslaget med finansminister Kristian Jensen (V) her:

En 3. Limfjordsforbindelse er nødvendig for udviklingen i Nordjylland. Sådan lyder det fra Finans-minister Kristan Jensen. Alligevel bliver det tidligst i år 2020, at regeringen kan afsætte penge til projektet - medmindre der kommer brugerbetaling