LIGE NU:

Modstandere af motorvej over Egholm undrer sig

Modstandere af en motorvej over Egholm undrer sig over, regeringen melder ud, inden høringsperioden er afsluttet.

Til trods for de mere og mere fremskredne planer om en tredje limfjordsforbindelse via Egholm er modstanderne af linjeføringen endnu ikke klar til at kaste håndklædet i ringen. 

Regeringens udmelding vækker undren, da den kommer, mens der stadig er tre uger tilbage af høringsperioden om en eventuel motorvej over Egholm.

Færgen er i øjeblikket den eneste mulighed for at komme til Egholm, men med præsentationen af regeringens infrastrukturplan er en tredje limfjordsforbindelse over Egholm kommet et skridt nærmere.

Gitte Røndrup bor lige der hvor motorvejen er planlagt til at skulle ligge.

- Jeg er ked af at regeringen vælger at tage det med, at de slet ikke lytter til deres regeringsgrundlag, hvor både SF, Radikale og Enhedslisten er imod, også landspolitisk, siger hun.

Gitte Røndrup synes, politikerne bør genoverveje muligheden for et ekstra østligt tunnelrør, da hun mener, det både økonomisk og trafikalt bedre kan svare sig.

- Det værste er, at man politisk holder fast i en gammel beslutning , og man ikke tør tage en timeout.


Ikke blot beboere på Egholm

Det er langt fra kun borgere på Egholm der er modstandere af en vestlig motorvej. Henrik Sakstrup fra "Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen" er uforstående over for,  regeringen i dag har præsenteret sine planer, før høringsfasen er afsluttet d. 30 april.

- Der er jo ikke respekt omkring høringsfasen, for så havde man selvfølgelig ventet. Det er en polititisk beslutning, der ikke er baseret på den saglighed, der kommer frem i høringsfasen, siger han.