Arkivfoto.

00:28

Genopførelsen af det nedbrændte Svinkløv Badehotel er nu rykket et vigtigt skridt nærmere.

1 af 2

Svinkløv Badehotel får dispensation: Kan genopføres og udvides

Svinkløv Badehotel får det samme antal værelser, men selve bygningen bliver større. Det sker for at nye sikkerhedskrav kan overholdes.

Udsigten fra klitterne over Vesterhavet var sammen med den ikoniske gråmalede træbygning fra 1925 kendetegnende for Svinkløv Badehotel, der brændte ned til grunden i september 2016.

Naturbeskyttelsesloven gør det muligt at dispensere blandet andet i tilfælde af brand. Derudover har vi fundet mulighed i loven til at kunne give dispensation til en mindre udvidelse

Hans Erik Cutoi-Toft, områdechef i Kystdirektoratet

Nu har Kystdirektoratet givet folkene bag Svinkløv Badehotel en dispensation fra klitfredningen, så Svinkløv Badehotel kan blive genopført ved den nordjyske vestkyst. Hotellet får samme beliggenhed og form som det oprindelige fra 1925. Badehotellet får det samme antal værelser som det oprindelige, og samtidig gøres kælderetagen dobbelt så stor.

Læs også For et år siden brændte ikonisk badehotel ned til grunden - nu afsløres detaljer om det nye hotel

- Svinkløv Badehotel kan blive genopført i klitfredningszonen, fordi Naturbeskyttelsesloven gør det muligt at dispensere blandet andet i tilfælde af brand. Derudover har vi fundet mulighed i loven til at kunne give dispensation til en mindre udvidelse. Den vil blive brugt til at opfylde de gældende regler om varmeisolering, handicapadgang og brandsikkerhed, så gæsterne kan indlogere sig i et hotel, der lever op til nutidige krav, fortæller områdechef i Kystdirektoratet, Hans Erik Cutoi-Toft.

Ejendomsselskabet Svinkløv Badehotel står bag opførelsen af det nye hotel. Det er ejendomsselskabet der har ansøgt og fået dispensation til at genopføre og udvide badehotellet inden for klitfredningslinjen.

Vi ville have et bedre Svinkløv end det, der var, for eksempel med bad på alle værelser i hovedbygningen. Og vi ville gerne udbygge hele underetagen, så der bliver bedre plads til råvarer og til at lave mad.

Steen Royberg, bestyrelsesformand, Svinkløv Badehotel

Nyt og bedre Svinkløv Badehotel

På årsdagen for branden, den 26. september, fortalte bestyrelsesformand for Svinkløv Badehotel, Steen Royberg, at det ny badehotel forventes at stå klar den 26. april 2019.

- Vi ville have et bedre Svinkløv end det, der var, for eksempel med bad på alle værelser i hovedbygningen. Og vi ville gerne udbygge hele underetagen, så der bliver bedre plads til råvarer og til at lave mad. Det koster ekstra og har taget lidt tid at finde de ekstra penge, lød det fra Steen Royberg.

Ifølge Kystdirektoratet er dispensationen til udvidelsen blandt andet givet, fordi bygningen skal bruges til hotelvirksomhed. Den største udvidelse af hotellet er under jorden, hvor kælderen bliver dobbelt så stor som under det gamle hotel.

Det genopførte Svinkløv Badehotel vil som tidligere blive drevet som hotel og restaurant i sommerhalvåret.

Svinkløv Badehotel

- Svinkløv Badehotel ligger ved Svinkløv Klitplantage på et areal ejet af Naturstyrelsen
- Kælderetagen øges fra 450m2 til 912 m2 i det nye hotel
- Det oprindelige antal værelser bliver bibeholdt