05:53

Kan du forlade alt du har kært over stok og sten?

Historien om en flugt på Teater Nordkraft handler om konsekvenserne ved at flygte.

1945 - Historien om en flugt, skulle egentlig være et stykke, som havde sit fokus på de tusindvis af tyske flygtninge, der kom til Aalborg efter 2. verdenskrig. Men det er endt med at handle om at være flygtning både i dag og dengang.

- Stykket handler i virkeligheden om hvor svært det er, sådan for alvor at forstå for andre - hvad det betyder at være et menneske på flugt, siger Lene Skytt, Instruktør, Teater Nordkraft.

Mere end 1000 tyske flygtninge er begravet i Aalborg. De var nogle af de omkring 17.000 tyske flygtninge, der ikke overlevede besøget i Danmark efter krigen. En lille kvart million tyskere flygtede til Danmark efter 2. verdenskrig. Stykket sætter spørgsmålstegn ved, hvad historien har lært os.

- Vi har alt, men vi bruger det ikke til at hjælpe de mennesker der lever i ufrihed. Det er vor tids største skam, siger Lærke Schjærff Engelbrecht, der spiller en af rollerne i stykket.

Stykket er skrevet af den tyske dramatiker Nis Momme-Stockmann.

1945 - Historien om en flugt

Hvor: Teater Nordkraft
Premiere: 27. februar
Læs mere her

Se videoen øverst i artiklen

Det sker også...

Torsdag den 27. februar

Den amerikanske film Bombshell - Opgørets time handler om de sexistiske forhold på nyhedsmediet Fox News i USA – og skildrer mange af de aspekter, der har sat gang i Metoo bevægelsen. Læs mere her.

 

Torsdag den 27. februar

Vi slutter af med en stjernespækket action komedie. The Gentlemen foregår i det amerikanske gangstermiljø, hvor alle forsøger at snyde alle. Matthew McGonaghey har hovedrollen og Hugh Grant fortæller historien. Læs mere her.

 

Lørdag den 29. februar

Igen i år er der fokus på kultur i Vesthimmerlands Kommune i uge 10. Det hele begynder dog allerede her i uge 9 med åbningsarrangenmentet, der i år foregår på to fabrikker i Løgstør, nemlig Logstor og Jeld Wen. I alt byder kulturugen AHA i år på 62 arrangementer. Læs mere her.

 

07:58

Det Sker - uge 9

Luk video