02:47

6.700 efterskoleelever laver kæmpe show til landsstævne

Blot en uge efter landets efterskoleelever sagde farvel til hinanden, mødes 6.700 af dem igen til et kæmpe gymnastikshow i Aalborg.

6.700 efterskoleelever fra 61 skoler skal dyrke gymnastik på Aalborg Stadion i forbindelse med DGI Landsstævne 2017.

Det er meget anderledes at skulle optræde så mange mennesker på plænen, fortæller nogle af eleverne, mens de øver sig på grønsværen.  

- Det er en helt anden følelse end at stå i vores egen hal derhjemme og være så mange samlet og lave de samme øvelser. Det er helt specielt, siger Lærke Nygaard Hansen fra Elbæk Efterskole.

Landsstævnet finder sted blot en uge efter, at efterskoleeleverne gik på sommerferie og sagde farvel til hinanden. Derfor er det rart for nogle af eleverne, at de allerede nu kan være sammen med hinanden igen.

- Det er rigtig fedt at få en ekstra uge sammen. Det var dog lidt specielt at sige farvel til hinanden i torsdags, men det er megafedt at være sammen igen, siger Signe Flarup Christensen, der også kommer fra Elbæk Efterskole.

- Det bliver megafedt at se – også for os, der står på græsset, fortæller hun.

At koordinere et show med 6.700 efterskoleelever er en kæmpemæssig opgave. Projektleder Lars Bak Larsen har brugt to år på at koordinere programmet, hvor elever fra 61 efterskoler skal blive enige om at få alting til at spille.

For at understrege, at årets landsstævne finder sted i Aalborg, vil showet indeholde ét særligt kendetegn. 

- Vi har integreret nogle mågelyde i vores show, som er ret kendetegnende for Aalborg, så vi har ladet os inspirere os en lille smule af det, Aalborg kan, og det, Aalborg består af, så man kan se, det er en del af showet, siger Lars Bak Larsen.

Landsstævnet finder sted i Aalborg mellem torsdag og søndag. Showet vises fredag og lørdag på Aalborg Stadion.