LIGE NU:

Stine Rex: - Jeg elsker kø i morgentrafikken

Det er nok de færreste, der har det med morgentrafik som Stine Rex. For hun elsker nemlig, når bilerne holder kofanger ved kofanger, og de ofte frustrerede bilister bag rattet ikke kan rokke sig ud af stedet.

Når man sidder fast i morgentrafikken, måske er lidt forsinket og der bare er biler overalt, når man kigger ud af forruden, er det sikkert det, de fleste drømmer om:

At kunne snige sig forbi alle de andre i køen.

Og det er lige nøjagtig hvad Stine Rex kan. Som klimabevidst ultraløber snører hun nemlig løbeskoene og løber til langt det meste. Derfor er morgentrafik ikke det store problem for hende. Det fortæller hun i denne uges udgave af DigiTALT.

- Når jeg så løber forbi dem, kan jeg godt finde på at vinke og råbe ”hej, hej”, fortæller hun med et grin om de bilister, hun ofte passerer.

- Og så håber jeg lidt, at de ser på mig og tænker, at ”det kunne også godt være, at jeg skulle begynde at løbe eller cykle på arbejde,” siger Stine Rex.

Et af emnerne, som bliver vendt i denne uges udgave af DigiTALT, er nemlig den seneste uges trafikkampagne på TV2 Nord, hvor alt fra bilister, der kører over for gult til biler, som holder i kø i nødsporet, bliver vendt og drejet. Undervejs i kampagnen gennemgik en kørelærer en række af de regler, som ofte går i glemmebogen, når vi har haft kørekort i nogle år. Og det der med at glemme hvordan og hvorledes, når man sætter sig bag rattet, er noget Stine Rex sagtens kan relatere til.

Ugens panel i DigiTALT

- Jeg kører nærmest ikke mere, fordi jeg jo løber til alting. Når jeg så endelig kører en gang imellem, er det noget med, at jeg virkelig skal koncentrere mig, og hvis min mand taler til mig, er det sådan noget med: ”Skat, jeg kører bil nu! Kan det vente til bagefter?!," siger hun.

Tilbage efter coronapause
Det er næsten præcis seks måneder siden, at DigiTALT sidst løb over skærmen. I månederne der er gået siden, har meget forandret sig i samfundet, og Peter Møller Madsen, som også sidder i denne uges panel, har haft et forår og en sommer, som han helst havde været foruden.

- Det har været fuldstændig crazy. Det har været en kæmpestor omgang tumult for os på Nibe Festival, fordi vi så tæt på en festival skulle ud og aflyse – med de konsekvenser, det nu engang har hele vejen rundt, fortæller Peter Møller Madsen, der til dagligt er leder af Nibe Festival.

I programmet bliver det også debatteret, om efterløn er en god ide – og om vi i det hele taget er gode nok til at tage spørgsmålet om efterløn, pension og otium alvorligt. Til det foreslår Ditte Maria Kollerup, som også sidder i ugens panel, at undervisning i netop pensionsopsparing burde være en del af samfundsfagsundervisningen.

- Niende klasse var det eneste år, hvor vi havde samfundsfag. Hvorfor har man ikke det nogle flere år? For det vigtigste må vel være at kunne komme ud og forvalte sit liv, siger hun.

DigiTALT bliver sendt i aften klokken 19.50 på TV2 Nord Salto, men kan også ses allerede nu i playeren over artiklen.