Seneste nyt:

Flere borgere føler sig spærret inde af cykelløb

Et område ved Nørholm og Restrup Enge skal i anledning af den kommende DM-uge spærres af. For områdets beboere betyder det, at de i en periode har begrænset mulighed for at komme med bil til og fra deres hjem, og det har vakt utilfredshed hos nogle.

DM-ugen står for døren med masser af sport og konkurrencer rundt omkring i Aalborg, men selvom mange glæder sig, vækker det store event ikke begejstring hos alle. 

Allerede inden ugen er startet, er der opstået utilfredshed blandt en gruppe borgere i Nørholm og Restrup Enge, som føler, de bliver spærret inde af DM-ugens cykelkonkurrence. 

- Vi bliver mere eller mindre indespærret enten på vores matrikel, ellers skal vi følge en ensretning. Vi er en hel del, der er forholdsvist utilfredse med det, siger Ole Balsgaard Jensen, der bor i Restrup Enge. 

Savner information fra kommunen

Den kommende afspærring har fået flere til at skrive i den lokale Facebook-gruppe for beboere i Restrup Enge. Manglende information og forvirring om konsekvenserne af afspærringen fylder i kommentarsporet.

- Det irriterer mig, at vi ikke er blevet informeret. Jeg synes ikke, jeg kan finde ud af, hvad kommunen gør, siger Ole Balsgaard Jensen.

quote Det var måske også en ide at flytte det et andet sted hen. De behøver jo ikke vise vores område frem hver gang.

Ole Balsgaard Jensen, beboer i Restrup Enge

Selv blev han opmærksom på det, fordi Nørholm Skole gjorde opmærksom på, at der kunne være udfordringer i forbindelse med afhentning af børnene. Han blev så frustreret, at han selv tog kontakt til kommunen. Hos By og Land forvaltningen i Aalborg Kommune, der er med til at planlægge afspærringen, fortæller rådmanden, at beboerne er informeret nu.

- Jeg mener, vi har sendt 18.000 breve ud med orientering. Der er også et direkte hotline nummer og en mail, man kan kontakte, hvis man er i tvivl om, hvordan det kommer til at fungere, siger rådmand for By og Land, Jan Nymark Thaysen (V).

Cykelruten som bliver påvirket trafikalt torsdag i DM-ugen går fra Aalborg mod Nørholm og tilbage igen. I perioden, hvor der cykles, kan man kun bevæge sig med cyklernes retning i bestemte intervaller.
Cykelruten som bliver påvirket trafikalt torsdag i DM-ugen går fra Aalborg mod Nørholm og tilbage igen. I perioden, hvor der cykles, kan man kun bevæge sig med cyklernes retning i bestemte intervaller.

Falder i en travl tid

En af bekymringerne for Ole Balsgaard Jensen går på, at tidsrummet med begrænset udkørsel falder på et uheldigt tidspunkt:

- Det er lige oveni skoleafslutning og Sankt Hans. Det kan også være et problem for folk at nå hjem fra arbejde og skole.

Foruden cykelløbet, som kræver afspærring torsdag og søndag i uge 25, er der også et triatlon i området lørdag, som giver trafikale ændringer. Det er et populært cykelområde, så en del af de utilfredse beboeres klage går også på mængden af forstyrrelser i området, som ifølge Ole Balsgaard Jensen er til gene for de lokale. 

- Det var måske også en ide at flytte det et andet sted hen. De behøver jo ikke vise vores område frem hver gang, siger Ole Balsgaard Jensen.

Det er rådmanden dog ikke helt enig i.

- Jeg vil gerne vende den om og sige, at de bor jo i et attraktivt område. Det kan da godt være irriterende, hvis man skal ud og køre den dag, men nu har vi muligheden i Aalborg for at vise os frem som en fantastisk kommune, så jeg håber, at man kan se positivt mod det her, siger Jan Nymark Thaysen.

DM ugen i Aalborg kan opleves i hele uge 25.