Seneste nyt:

Nordjysk atletikudøver klar til DM på alternativ hjemmebane

Aalborg Kommune er i denne uge vært for den første DM-uge nogensinde, og flere af konkurrencerne er flyttet fra deres sædvanlige omgivelser til nye rammer langs Limfjorden.

Det plejer at være sandet på Skovdalen Atletikstadion i Aalborg, længdespringeren Martin Brueckner Johansen lander i.

Men i denne uge er omgivelserne uvante for springeren fra Aalborg Atletik og Motion, når han deltager i DM i længdespring i forbindelse med den første DM-uge nogensinde, som Aalborg Kommune er vært for.

Konkurrencerne i længdespring foregår nemlig på en nyanlagt bane ved Honnorkajen i Aalborg.

- Det er sgu en fed bane, der er sat op. Den er meget anderledes i forhold til, hvad vi er vant til. På atletikstadion er banen meget hård. Her giver den meget efter, og det giver en anden måde at springe på, siger Martin Brueckner Johansen.

Længdespring på Honnørkajen
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

Opfylder officielle krav

Længdespring er en af flere discipliner, der er flyttet ind i det centrale Aalborg.

- Vi vil gerne flytte en del af folkefesten ind midt i byen, så vi får skabt mest mulig opmærksomhed og giver flest mulige borgere mulighed for at opleve DM, siger Mads Bang Aaen, der er projektleder for DM-ugen.

Længdespringsbanen opfylder alle de officielle krav. Det betyder, at eventuelle rekorder vil være gældende.

- Vi har en landmåler i gang for at sikre, at banen er 100 procent i vater, så vi kan kåre en dansk mester her på fredag, siger Mads Bang Aaen.

- Det bliver en rigtig spændende konkurrence. Det er nogle nye forhold og en ny opgave for springerne at skulle finde sig til rette på denne bane. Det kan give overraskelser, og jeg tror på flotte resultater, siger landstræner Lars Nielsen fra Dansk Atletik Forbund.

Om DM-ugen

Vinden kan give fordel

Martin Brueckner Johansen håber, at han kan levere et godt resultat på sin alternative hjemmebane.

- Det bliver stort at springe på hjemmebane. Vinden kommer måske til at betyde, at den mest rutinerede springer vinder, så der håber jeg, at jeg har en fordel, siger Martin Brueckner Johansen.

- Der kommer også lidt drama. Det er jeg helt sikker på, siger Aalborg-springeren.