Seneste nyt:

Sejlklub forsøger at lokke unge sejlere til

Sejlklubben Limfjorden gav onsdag skoleelever mulighed for at sejle i nogle af de både, der skal sejles DM i. Håbet er, at nogle af de unge bliver sejlere.

- Vi vil gerne have nogle unge mennesker ud på vandet, så de kan få en oplevelse med sejlbåde.

Sådan siger Jan Stage, der er formand for Sejlklubben Limfjorden.

Derfor fik nordjyske skoleelever onsdag lov at sejle på Limfjorden i nogle af de J70-både, der skal bruges til DM-sejladser i weekenden.

Som en del af DM-ugen sejles der lørdag og søndag om det danske mesterskab på Limfjorden ved Honnørkajen i Aalborg. Her bliver der gode muligheder for at se J70-bådene i aktion. Der sejles nemlig i et format, hvor alle de 21 deltagende klubber møder hinanden.

Om DM-ugen

Plads til flere nye sejlere

I de seneste år har Sejlklubben Limfjorden oplevet fremgang i medlemstallet, men der er stadig plads til flere nye sejlere i klubben.

- Vi har fået mange nye sejlere i Danmark de seneste par år på grund af coronapandemien, og vi vil gerne have endnu flere - specielt de helt unge, så vi forsøger at få dem integreret i vores klub, siger Jan Stage.

Tilbuddet om at komme på vandet blev sendt ud til de nordjyske folkeskoler, og i løbet af mindre end en dag var alle pladser på bådene booket.

- Vi havde nogle unge med ude sidste år, og jeg tror, det rygtedes, at det var en god idé, siger Jan Stage.