Seneste nyt:

Mystisk sag om 39-årig forsvundet mand: Ejer af ransaget ejendom er sigtet

Et udenlandsk ægtepar samt en endnu en udlænding, en svensk mand, er alle sigtede i sagen om den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensens mystiske forsvinden. Ægteparret fremstilles fredag i grundlovsforhør, men den tredje sigtede - ejeren af den ejendom hvor politiet leder efter den forsvundne - er endnu ikke anholdt.

Det er fortsat uvist hvilken forbrydelse, der er tale om, da grundlovsforhøret foregår for såkaldt dobbelt lukkede døre, hvilket betyder, at offentligheden ikke må få indsigt i hvilken paragraffer, sigtelserne handler om. Ej heller er det offentligt kendt, hvordan de sigtede forholder sig til anklagerne.

Dog ligger det fast, at sigtelserne mod de to, en 46-årig kvinde og en 45-årig mand, samt en tredje person, nemlig den svensk mand, som politiet endnu ikke har anholdt - har relation til den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensens pludselige forsvinden.

- Jeg kan ikke komme ind på deres relation til den efterlyste. Men vi fremstiller dem i grundlovsforhør, da vi mistænker dem for at have noget at gøre med mandens forsvinden, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

Ifølge TV2 Nords oplysninger holdt den forsvundne Eddie Karl-Johan Christensen til i en campingvogn på adressen Rendborgvej nord for Frederikshavn. Her skulle han bo sammen med sin hund Rocko, som i lighed med sin ejer også er væk.

Politiet har siden torsdag været massivt til stede på ejendommen ved Elling, hvor man leder efter den forsvundne mand, og politiet frygter, at den 39-årige mand kan være udsat for en forbrydelse. 

-  Vi ransager ejendommen med mange forskellige politifaglige kompetencer for at se, om vi kan finde spor efter en forbrydelse, eller om vi kan finde Eddie, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

Er der noget, som tyder på en forbrydelse?
- Jeg kan ikke kommentere på, hvad der er fundet på ejendommen, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har der også været retsmedicinerne og eksperter i knoglefund fra Moesgaards Museum til stede. Her er jord blevet siet i jagten på spor efter den 39-årige nordjyde.

Det bekræfter Frank Olsen til eb.dk, og han uddyber, at udgravningerne indtil videre har været resultatløse.

Nordjyllands Politi har siden torsdag haft gang i en omfattende politiaktion på en adresse nord for Frederikshavn. Lørdag blev en 39-årige mand meldt savnet

Det er dermed fortsat en gåde, hvor den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen befinder sig.

Ligesom det fortsat er uvist, hvorfor han ikke som aftalt er dukket op til en aftale i sidste uge.

Lørdag blev han meldt savnet af sin familie, der var stærkt bekymret for ham, da han ikke var til at komme i kontakt med.

Ikke mindst på grund af, at han kort forinden ringede til sin mor og fortalte, at han var bange. Han ville derfor komme hjem til sin mor, men han dukkede aldrig op. 

Sigtede arbejder i Sverige

Den endnu ikke anholdte svenske mand i sagen er ifølge TV2 Nords oplysninger den mand, der står som ejer af ejendommen på Rendborgvej.

Ligesom han ejer en ejendom på Hornværket på havnen i Frederikshavn, et sted som politiet torsdag og fredag ligeledes er i gang med at rangsage.

Den endnu ikke anholdte svensker har værksted på havnen, men er ifølge TV2 Nords oplysninger slet ikke i Danmark, men i Sverige hvor han lige nu arbejder intetanende om, at såvel hans erhvervsejendom samt private ejendom nord for Frederikshavn er i gang med at blive ransaget af politiet.

- Jeg har haft kontakt med ham for at spørge til, hvad der sker på havnen og ude på hans ejendom, og han har svaret mig, at det ved han ikke, han har travlt med arbejde i Sverige, lyder det fra en af de personer, som gennem flere år har kendt den svenske mand, som Retten i Hjørring fredag middag har sigtet in absentia.

 

 

Den svenske mand ved ikke, hvorfor hans ejendomme bliver ransaget, ligesom han ifølge TV2 Nords oplysninger heller ikke er klar over, at han selv er i politiets søgelys. Foto: Jesper Christiansen
Den svenske mand ved ikke, hvorfor hans ejendomme bliver ransaget, ligesom han ifølge TV2 Nords oplysninger heller ikke er klar over, at han selv er i politiets søgelys. Foto: Jesper Christiansen

Våben og ammunition beslaglagt

Den svenske mand har dog relation til den 46-årige kvinde, der ligeledes er sigtet i sagen, idet kvinden gennem længere tid ifølge TV2 Nords oplysninger skulle have opholdt sig i en bolig på adressen Hornværket på havnen i Frederikshavn. Samme ejendom, som den svenske mand står som ejer af. 

På erhvervsejendommen er der særligt et rum, som politiet er interesseret i: Nemlig et aflåst lokale, hvor den svenske ejer opbevarer skydevåben og ammunition. Disse er ifølge kilder, som TV2 Nord har talt med, blevet beslagt af politiet. 

Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, ønsker ikke at kommentere på ransagningen, men fortæller, at der er tale om tekniske undersøgelser. 

Politiet har ifølge TV2 Nords oplysninger beslaglagt våben og ammunition fra ejendommen her på Hornværket i Frederikshavn. Det er den endnu ikke anholdte svensker, der ejer ejendommen som han lejer ud til andre lokale virksomheder. Foto: Jesper Christiansen
Politiet har ifølge TV2 Nords oplysninger beslaglagt våben og ammunition fra ejendommen her på Hornværket i Frederikshavn. Det er den endnu ikke anholdte svensker, der ejer ejendommen som han lejer ud til andre lokale virksomheder. Foto: Jesper Christiansen

Tidligere forsøgt dræbt

Den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen var for tre år siden impliceret i et spektakulært slagsmål nord for Frederikshavn, et slagsmål hvor han blev forsøgt dræbt.

Han blev ved et tilfælde fundet lemlæstet og med voldsomme skader i hovedet bag i en varebil overhældt med benzin. Planen var ifølge politiets opfattelse, at Eddie Karl-Johan Christensen skulle brændes af. 

Men planen blev spoleret, da varevognen kørte galt. En knallertkører opdagede offeret bag i varevognen og slog alarm. Sagen tog yderligere en drejning, da en 50-årig kvinde, der var i familie med den nu forsvundne Eddie Karl-Johan Christensen, blev fundet død på en mark nær varevognen kort tid efter. Nordjyllands Politi vurderede dengang dog, at der ikke lå en kriminel gerning bag kvindens død. 

Retten i Hjørring idømte efterfølgende to mænd fængselsstraffe for forsøg på manddrab.

Viceinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi siger, at den tre år gamle sag indgår i efterforskningen, men betragtes umiddelbart ikke som relevant i forhold til Eddie Karl-Johan Christensens forsvinden.

Mindst seks timer langt grundlovsforhør

Nu er en engelsktalende kvinde samt hendes svenske mand anholdt og sigtet i sagen om Eddie Karl-Johan Christensens mystiske forsvinden. Mens Nordjyllands Politi formodes at være i samarbejde med svensk politi om anholdelse af den svenske mand dog med dansk bopæl, der er sigtet i sagen in absentia.

Viceinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi siger, afhøringer kan tyde på, at der er foregået en forbrydelse

Grundlovsforhøret begyndte fredag klokken 12 og ventes færdig først på aftenen.

Nordjyllands Politi oplyser fredag eftermiddag, at der fortsat ingen spor er af den forsvundne mand, og politiet fortsætter efterforskningen. 

Den 39-åriges bil, en sølvgrå VW Polo med reg.nr. CB 86569, har været efterlyst, men er nu fundet forladt på Rimmen Station nord for Nielstrup.

Og sidste livstegn fra Eddie Karl-Johan Christensen er den 9. maj omkring kl. 22, da han er set i Strandby ved Frederikshavn.

Har man oplysninger i sagen, kan man ringe til Nordjyllands Politi på 114.


260522 søstre, takkefest, Inger Støjberg

play Søstre kørte 160 kilometer: - Vi vil vise Inger vores støtte

sindal marked telt

play Sindal Marked trodser vinden: - Det er fuldstændig lige meget

260522 LOT Skagen Race med Tonni Thorup Still

gallery TV2 Nord sender live fra Skagen Race: Hård vind udfordrer bådene

20170527-133247-L-3925x2575ma

play Skal du køre i bil eller bus i Aalborg i weekenden? Sådan påvirker karneval trafikken

260522 søstre, takkefest, Inger Støjberg

play Søstre kørte 160 kilometer: - Vi vil vise Inger vores støtte

sindal marked telt

play Sindal Marked trodser vinden: - Det er fuldstændig lige meget

260522 LOT Skagen Race med Tonni Thorup Still

gallery TV2 Nord sender live fra Skagen Race: Hård vind udfordrer bådene

Til forsiden

Til forsiden