Seneste nyt:

Lisbeth Bech Poulsen: Det er et fantastisk resultat

SF får to mandater i Europa-Parlamentet, hvilket er en fordobling sammenlignet med valget i 2014.

Venstre har fået meget opmærksomhed dagen efter valget til Europa-Parlamentet. Partiet har haft et godt valg og er gået fra to til fire mandater. Men de er ikke det eneste parti, der har fordoblet antallet af mandater.

Kigger man på den politiske venstrefløj, så har også SF fået dobbelt så mange pladser i Europa-Parlamentet. Partiet får nemlig to mandater.

- Det er et fantastisk resultat for os, og jeg tror, der er flere grunde til det. Det ene er selvfølgelig brexit. Der er mange, der har fået øjnene op for, hvad EU også kan. Det andet er nok også mange af bankskandalerne, og endelig er der det, som Pia Kjærsgaard kalder for ’klimatosser’. Rigtig mange kan se, at hvis vi skal rykke noget, så skal vi have et godt valg til EP, siger folketingskandidat for SF Lisbeth Bech Poulsen med reference til Pia Kjærsgaards tale på valgaftenen, hvor hun blandt andet forklarer Dansk Folkepartis dårlige valgresultat med, at det har handlet for meget om klima.

SF’s 74-årige spidskandidat, Margrethe Auken, ser ud til at tage det ene mandat, mens der er større usikkerhed om, hvem der får det andet. Blandt andet fordi Karsten Hønge også stiller op til folketingsvalget, som afholdes den 5. juni.

To forskellige valg

Mens Lisbeth Bech Poulsen er glad for resultatet ved Europa-Parlamentsvalget, så påpeger hun, at der stadig er en kamp at kæmpe.

- Vi skal kæmpe til det sidste i forhold til valget til Folketinget. Men jeg tror specielt at dagsordenen omkring sammenhold, velfærd og selvfølgelig klima er noget, som har bidt sig fast. Det er jo det, vi kæmper for både i Europa-Parlamentet og herhjemme, siger Lisbeth Bech Poulsen.

- Man skal aldrig sige, at den er hjemme. Det er der nogen, der har prøvet før. Man skal overbevise folk til det sidste om, at det er det rigtige at stemme på SF. Det er to forskellige valg, så vi fører valgkamp til det sidste, slutter Lisbeth Bech Poulsen.