03:28

Det blev noget af et tilløbsstykke da en stor hval skyllede i land på stranden i Blokhus, det mindede nærmest om en varm sommerdag, så mange biler og mennesker så til da lokale entrebenør maskiner trak den 2o meter lange hval op på stranden. O der ligger den så nu indtil Søfart og fidkerimuseet i Esbjer sender folk til Blokhus for at kikke nærmere på finhvalen. Indtil da beder man folk om at respektere det afmærkede område omkring hvalen, da den kan være sunhedsfarlig

Foto: Mogens Jørgensen

1 af 2

15 meter lang hval skyllet i land i Blokhus

En hval på omkring 15 meter er strandet på Blokhus Strand.

Tirsdag over middag blev en cirka 15 meter lang finhval fundet strandet på Blokhus Strand.

Hvalen lå i en revle cirka 20 meter fra strandkanten og var død. De bevægelser, man på videoklippet over artiklen ser halen gøre, skyldes bølgerne.

Strandfogeden, der blev kaldt til stedet kontaktede Naturstyrelsen med henblik på at få trukket det store dyr i land. 

01:00 Luk video

Det arbejde gik igang ved 13.30-tiden og hvalen var klokken 14.00 trukket fri af vandet.

I og med at vandet ikke længere var med til at løfte hvalen, skulle der dog bruges mange flere kræfter til at flytte dyret og den rendegraver og gummiged, der blev brugt til at trække hvalen op på stranden, kæmpde forgæves mod de mange tons død hval. I tredje forsøg - og med hjælp fra endnu en gummiged - lykkedes det dog, og hvalen ligger nu på stranden.

Onsdag skal den dissekeres.

Hvalen blev lynhurtigt et kæmpe tilløbsstykke og Blokhus Strand bugnde af interesserede nordjyder, der her i vinterferien har masser af tid til at få sig en naturoplevelse af de sjældne.