LIGE NU:

Karsten Lauritzen: Folketingsgruppen er rystet

Partiet Venstre står ved en skillevej. De sidste ugers magtkampe i toppen af partiet på Christiansborg har efterladt folketingsgruppen i chok. Sådan lyder det mandag fra formanden for Venstres folketingsgruppe, nordjyske Karsten Lauritzen.

Det skal være slut med skænderier i pressen og personfnidder i Venstres folketingsgruppe. Sådan lyder det fra folketingsgruppens formand, Karsten Lauritzen, ovenpå de seneste uger med uro i toppen af partiet.

- Jeg er rigtig ked af alt det, som er sket i Venstre de sidste par uger. Jeg er ked af, at Inger Støjberg nu stopper som næstformand, og jeg er også ked af, at vores tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har valgt at forlade Venstre .

Meldingen kommer efter, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen mellem jul og nytår meddelte, at han og Venstre kan bakke om en rigsretssag mod partiets næstformand, Inger Støjberg, som er anklaget for at have givet ulovlige instrukser og vildledt Folketinget. Det fik kort efter et overvældende flertal i partiets forretningsudvalg til under stor mediebevågenhed at bede Inger Støjberg om at trække sig som formand. 

Og på nytårsdag valgte tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen at opsige sit medlemskab i partiet efter 40 år.

- Vi har hængt vores vasketøj til tørre i fuld offentlighed, og det har ikke været kønt. Nu er det tid til at se fremad, siger Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen.

Der skal ro på inden valg

Det mener også Jammerbugt Kommunes borgmester fra Venstre, Mogens Christen Gade, som håber på nye toner i det landspolitiske Venstre inden det kommende kommunalvalg i november.

- Det er meget vigtigt, at der kommer ro på bagsmækken, inden vi skal stemme til kommuner og regioner. Det er nemmere at blive valgt, hvis meningsmålingerne på landsplan er gode. Vi skal finde fælles fodslag og være en del af de store aftaler igen. Så skal vi nok få det gamle Venstre tilbage, siger Mogens Christen Gade.

Ifølge formanden for Venstres folketingsgruppe er tiden også moden til at begrave stridsøksen og holde uenigheder internt i Venstre.

- Folketingsgruppen er rystet over, hvad der er sket, og jeg er sikker på, at alle nu er indstillet på, at vi skal stå sammen om Venstre. Vi skal tale politik i stedet for at diskutere, hvem der skal hvad. Der er plads til uenighed og forskellighed i Venstre, men vi skal holde det for os selv og melde ud, når vi har diskuteret tingene ordentligt igennem, siger Karsten Lauritzen.

Du kan se hele debatten, hvor også TV2 Nords politiske analytiker Søren Wormslev er med, på TV2 Nord første gang mandag den 11. januar klokken 19.50. Du kan også se den lige her.

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

190121 VO Virtuel højskole Still

play Nu kan du se kunstudstillinger hjemmefra: Aftenskoler rykker online

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

Til forsiden

Til forsiden