Foto: TV2 Nord

Det halve valg overstået: Stemmeprocenten stiger en smule

Stemmeprocenten efter halvdelen af valghandlingen overstået svinger voldsomt fra kreds til kreds, men overordnet ligner det, den stiger en anelse.

Med fem timer tilbage af valghandlingen ved dette folketingsvalg ser det ud til at stemmeprocenten i Nordjylland stiger en anelse. Det fremgår af en rundringning til valgkredsene.

Det er dog med store variationer mellem kredsene. I Frederikshavnskredsen ligger den for eksempel 1,5 procentpoint under deltagelsen på samme tidspunkt sidste gang, mens det i Hjørringkredsen er nøjagtig omvendt.

I Brønderslevkredsen er der et lille fald i Brønderslev Kommune, mens det tegner lige omvendt i den anden halvdel af kredsen. I Jammerbugt Kommune er der nemlig en lille stigning.

Ude vestpå ser det ud til at morsingboerne er mere træge end thyboerne til at få stemt, mens de i Vesthimmerland ligger et pænt stykke over stemmeprocenten fra sidste valg, det samme er tilfældet i den anden halvdel af Himmerlandskredsen - I Rebild har lidt flere nemlig også været ved stemmeurnen.

I Hobro har næsten halvdelen af de stemmeberettigede været igennem klokken 15.00, men det er stadig Aalborg folk stemmer tidligst på dagen allerede klokken 12 havde mere end en fjerdedel af de stemmeberettigede sat deres kryds.