03:15

Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 2

Københavnere bor i frysehus

To frivillige skal bo tre uger i det gamle frysehus i Store Brøndum

De nordjyske folketingskandidater er i mange tilfælde afhængige af hjælp fra frivillige under deres valgkamp. Socialdemokraten Flemming Møller Mortensen er ingen undtagelse.

Torsdag hentede folketingskandidaten to praktikanter fra København, der skal hjælpe ham de næste tre uger. Under opholdet hos Flemming Møller Mortensen bor de to frivillige i det gamle frysehus i Store Brøndum.

- De får deres eget lille hus midt i gadekæret. Lige midt i det, der viser, hvordan det er at bo på landet i bogstaveligste forstand, fortæller Flemming Møller Mortensen til TV2 Nord.

Han købte det gamle frysehus i Store Brøndum for otte år siden, og siden er det blevet brugt som byens fineste og eneste hotel. Nu bliver det midlertidigt hjem for to studerende fra hovedstaden.

- Der er jo nok sket lidt, siden det er blevet brugt som frysehus, for jeg synes det lever op til alle forventninger. Jeg synes her er meget fint. Det er gode omgivelser, siger studerende Johanne Kure til TV2 Nord.

Johanne Kure og medstuderende Johan Sunekær Nielsen har det sidste halve år været praktikanter hos Flemming Møller Mortensen på Christiansborg, og nu har de valgt at bruge tre ugers ferie på at føre valgkamp i Nordjylland.