Foto: Thomas Gaardsmand

Ny EL-kandidat i Thisted-kredsen fundet

66-årige Bo Fink bliver Enhedslistens nye folketingskandidat i Thisted-kredsen.

I februar trak Enhedslistens folketingskandidat Moity Sarr, der var opstillet i Thistedkredsen, sit kandidatur tilbage. Og nu har partiet så udpeget afløseren på posten.

Det blev 66-årige Bo Fink, der forleden blev enstemmigt udpeget på Enhedslisten Thy-Mors' generalforsamling og efterfølgende godkendt af Enhedslistens regionsbetyrelse.

- Vi anser Bo Fink for et særdeles godt valg - kompetent, vidende, saglig, arbejdsom og en rigtig ildsjæl, udtaler Jens Otto Madsen fra partiets arbejdsudvalg og medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune for Enhedslisten.

-Bo har et godt lokalt kendskab, men er også overordentlig velorienteret landspolitisk og inden for EU. Bo har således arbejdet for Folkebevægelsen mod EU i Bruxelles i flere år, fortsætter Jens Otto Madsen.

Bo Fink er mangeårig lærer på Thisted Gymnasium og besiddende i Bundby på Mors. Selv siger han om sit kandidatur.

- Det vil være velkendt for mange, at jeg i mange år har repræsenteret Det radikale Venstre i Thisted-kredsen. Men efter valget blev jeg skuffet over regeringen og kunne slet ikke se mig selv i dens politik. Det skred helt ad højre til. Samtidig blev jeg tilsvarende begejstret for Enhedslistens ukuelige vilje til at holde regeringen fast på dens egne løfter om velfærd og miljø, og partiets vilje til at mindske forskellen mellem samfundets top og bund.