Tidligere minkavler er klar til valg: - Det ser fuldstændig tåbeligt ud
Minksagen har fyldt meget i valgkampen, ikke mindst på Gjøl, hvor erhvervet har været størst. Peter Rudkjær er tidligere minkfarmer, og i dag falder dommen.
78-årige Peter Rudkjær har netop afgivet sin stemme på valgstedet Gjøl Kro. Han er tidligere minkavler, men var pensioneret, da Mette Frederiksen på et pressemøde erklærede, at alle mink skulle aflives.
Nu er dommen faldet:
- Jeg stemmer blåt. Jeg kommer aldrig nogensinde til at stemme på den side, som ville af med minkene. Det kan ikke lade sig gøre, lyder det bestemt fra den tidligere minkavler.
Minksagen har fyldt meget, både før og under valgkampen. Det er ingen undtagelse for Gjøl, som i 2019 var den by med flest minkfarme i Danmark. Der var hele 39 minkfarme og svarede til, at hver tiende beboer på Gjøl havde minkfarm.
I 2020 blev punktummet sat, og burene stod tomme. Det er til stor ærgelse for den tidligere minkavler.
- Det er forfærdeligt, for det er skønt at have mink. Jeg ville gerne have set, hvor godt det kunne gå, siger han.
Ser tåbeligt ud
Nye partier er kommet til, også på den blå side. Men det er ikke dem, der får hans stemme.
- Dem vil jeg ikke døje med. Der er for mange partier, og det gør folk usikre på, hvad de vil, siger Peter Rudkjær.
Han har boet på Gjøl hele sit liv, kun afbrudt af en periode i militæret. Ifølge ham er der sket en politisk udvikling i landsbyen.
- Engang var der altid blåt flertal. Flere nye er kommet til, så det har nok ændret sig lidt, mener han.
Den tidligere minkavlerer klar til valg, for, ifølge ham, ser det ikke godt ud lige nu.
- De 20 milliarder, det kostede at slå minkene ihjel, dem skulle sygeplejerskerne have haft. Det er givet fuldstændig tåbeligt ud. Det er tåbeligt!
Om Gjøl har rykket sig på den politiske linje, vil tiden vise. I hvert fald tager gjølboerne deres stemmeret seriøst. Ved sidste folketingsvalg var stemmeprocenten næsten på 90, hvilket er langt over landsgennemsnittet.