1. oktober 2020 skal Årets Nordjyde findes for fjerde gang.

Igen i år kommer Vendsyssel Teater til at danne rammen om det store show, men det er altså de nordjyder, der gør noget godt for andre, der er hovedpersonerne. Vi har bare ikke fundet dem endnu.

Det skal vi, som altid, bruge jeres hjælp til. Så hvis du kender en nordjyde, som du mener, fortjener 50.000 kroner, æren og ikke mindst titlen som Årets Nordjyde, så skynd dig at indstille vedkommende i formularen herunder.

Årets Nordjyde kan være hvem som helst, og det er ikke vigtigt, hvad personen har gjort for andre, men at de har gjort noget for andre - og at det de har gjort, har skabt glæde og taknemmelighed. Det er nemlig den tak og glæde, vi skal give tilbage, når vi kårer Årets Nordjyde.

Kender du Årets Nordjyde?'

Indstil din kandidat med det samme

- og senest 10. august 2020.

Først: Indtast informationer om dit bud på Årets Nordjyde

Hvorfor fortjener din kandidat titlen som Årets Nordjyde? Udfyld begrundelsen herunder - jo mere du kan skrive, jo bedre.
Hvis du har et vellignende billede af kandidaten, må du meget gerne vedhæfte det her
Filer skal være mindre end 10 MB.
Tilladte filtyper: gif jpg jpeg png bmp tif

Det store show på Vendsyssel Teater

Planlægningen af det store Årets Nordjyde-show på Vendsyssel Teater er i fuld gang, men som med så meget andet i samfundet lige nu, er der flere detaljer omkring showet, der mangler afklaring.

Selvom showet først finder sted 1. oktober ved vi ikke, om vi lovligt kan forsamle de publikummer, der kan være i teatersalen og derfor er der endnu ikke sat billetter til showet til salg. Måske kan vi få fuldt hus (det krydser vi fingre for), men det kan også ske, kapaciteten i salen bliver reduceret. Vi ved det ikke endnu og vi vil ikke sælge billetter til et show, vi ikke kan garantere jer adgang til.

Sikkert er det dog, at der bliver et show. Selv uden publikum gennemfører vi Årets Nordjyde 2020 til glæde for de mange, der hvert år følger med på TV2 Nord Salto, på tv2nord.dk eller på Facebook, så I må endelig ikke tøve med at sætte kryds i kalenderen. Det er 1. oktober, det sker!

Og I kan glæde jer til et stærkt hold af kunstnere og entertainere, der alle glæder sig til at hylde de nordjyske hverdagshelte sammen med jer. På plakaten har vi nemlig både Laura Mo, stompbandet Thrash, Drew, komiker Mikkel Rask og flere andre som vi glæder os til at fortælle jer mere om.

Mød en vinder

I april 2019 vandt Bjarne Holmberg, halinspektør i Tårs, titlen som Årets Nordjyde da prisen blev uddelt for tredje gang. For ham var oplevelsen, da han vandt prisen - og tiden der er gået siden - noget helt specielt.

- Det har været så skøn en følelse at gå med. Jeg havde lidt svært ved det i starten, for jeg synes jo egentlig ikke, at jeg gør noget specielt. Men om aftenen, da vi kom hjem til Tårs og halvdelen af byen stod klar til at tage imod, tror jeg bare jeg faldt bagover og tænkte: "Det nyder vi, det her." Og den følelse har jeg gået med lige siden.

Selve øjeblikket, da vært Morten Pedholt udråbte Bjarne Homberg som vinder af Årets Nordjyde, havde den gæve halinspektør slet ikke set komme.

- Jeg stod og ventede på at vinderen skulle udråbes, og jeg synes jo at de andre lå lunt i svinget, så jeg havde ikke forestillet mig mit eget navn nævnt, fortæller Bjarne Holmberg her godt et år efter den store aften.

- Verden står lige stille i nogle sekunder og man ved slet ikke hvordan man skal reagere og så får man en kæmpe klump indeni - og så er det dem omkring én der gør, at man bryder ud i jubel, siger han videre - inden han kommer med en klar opfordring, nu hvor vi igen skal finde Årets Nordjyde:

- Jeg synes at alle bør tænke sig om og skrive en nominering, hvis der er en ildsjæl eller andet i ens lokalsamfund, der gør noget, man synes er lidt ekstraordinært. Giv dem det skulderklap og nominer dem.

En opfordring, der hermed er givet videre og som vi her på TV2 Nord kun kan erklære os enige i.

01:36

Bjarne vandt titlen som Årets Nordjyde

01:52:36

Årets Nordjyde - hele showet - april 2019

01:31:34

Årets Nordjyde - Hele showet - marts 2018

01:44:13

Årets Nordjyde - Hele showet - marts 2017