Advarselsmeddelelse

Der er lukket for tilmelding.

Nu har du chancen..

For at teste dig selv og prøve kræfter med det primitive liv i den nordjyske natur og måske vinde en rejse til Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro.

Vi søger nemlig 15 deltagere, som er klar på at blive udfordret, klar på at lære noget nyt, blive klogere - både praktisk og menneskeligt. Og som er klar på at have det sjovt.

I ti dage vil deltagerne blive trænet i bushcraft og friluftsliv af erfarne instruktører og undervejs vil de skulle løse en lang række opgaver og konkurrencer alene og I fællesskab. Det er ikke DR’s ”Alene i Vildmarken” og det er ikke TV2’s ”Korpset”. Du er ikke isoleret og skal klare dig selv. Men der er heller ikke tre jægersoldater, som jagter dig rundt i manegen i en uge i træk. Konkurrencen her ligger et sted midt imellem.

Vi kalder det Udfordringen - kampen om Kilimanjaro og hvis du tror, det er en udfordring, du kan klare, så læs endelig videre.

OBS: Fristen for at sende en ansøgning inden 4. juni klokken 23.59.

Rutinerede kræfter står bag

Det er ikke for enhver at kaste sig ud i Udfordringen - Kampen om Kilimanjaro og derfor vil det sikkert glæde jer at læse, hvem der også sørger for, at "Udfordringen" kommer i luften.

Chefinstruktør og leder af konkurrencen er Jon Lindberg. Du kender ham muligvis som ”Vildmarks-Jon”. Jon vandt den første sæson af DR’s serie Alene i Vildmarken og sad alene i et hjemmelavet shelter langt ude i vildmarken i Norge i 45 dage. En rekord, der først er blevet slået i år, hvor tredje sæson af serien er rullet over skærmene.

Til daglig lever Jon af lige præcis det her. Han afholder kurser i friluftsliv, overlevelse, bushcraft og teambuilding i både Danmark og udlandet. Han ejer Vildmarkscenteret i Saltum, hvor jeres basecamp bliver placeret. Han vil stå for den praktiske del af konkurrencen i samarbejde med andre instruktører og samarbejdspartnere.

Vært på programmet er TV2 Nords egen BS-type Robert Bedsted. Han er ivrigt friluftsmenneske og har på TV2 Nord været vært på 32 afsnit af friluftsmagasinet ”Outdoor NU”, han har vandret tværs gennem Nordjylland på fem dage sammen med fotograf Bruno Stagsted, mens de livestreamede hele turen. Sammen med Bruno har han også sejlet ned af Nordjyllands fem største åer på fem dage i havkajak. Robert er tidligere professionel soldat, har været udsendt på Balkan, i Mellemøsten og Afrika og er i øvrigt buejæger. Sammen med flere tv-hold vil han sikre, at konkurrencen bliver dækket til TV2 Nord.

Kan du klare 'Udfordringen'

Der er nu lukket ned for yderligere tilmelding.

De udvalgte deltagere bliver kontaktet direkte af TV2 Nord.

Værd at vide om præmierne

Vinderen af Udfordringen – Kampen om Kilimanjaro går hjem med en rejse til toppen af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro.

Rejsen varer et par uger og gennemføres med et dansk rejsebureau, der har mange års erfaring i trekkingrejser til kendte vandredestinationer.

Selve trekket til Uhuru Peak i 5895 meters højde vil foregå som en del af en gruppe af vandrere i selskab med erfarne guider og sherpaer.

På turen skal du skrive tre rejsebreve, der udgives på tv2nord.dk

De andre finalister vil forlade konkurrencen med en super lækker pakke af friluftsudstyr fra en af programseriens sponsorer.

De øvrige deltagere vil forlade konkurrencen med æren i behold og et minde for livet.

Praktisk info om 'Udfordringen'

'Udfordringen' optages over 10 dage fra 4. til og med 13. september 2020. Her starter 15 deltagere sammen på en 'basecamp' hvor alle lærer grundlæggende friluftsfærdigheder og løser praktiske opgaver og øvelser i fællesskab.

Instruktørerne underviser, vejleder og evaluerer løbende og når weekenden er overstået, vil 10 af jer blive udtaget til konkurrencens anden del. Her vil I blive flyttet til en ny lokation et sted i Nordjylland og over de næste fem dage vil I skulle vise jeres evner til at tilegne jer ny viden og teknikker, til at samarbejde og til at kunne klare jer selv. Over de fem dage, vil instruktørerne også løbende sortere deltagere fra og nogle af jer vil måske selv trække jer fra konkurrencen.

Til sidst skæres feltet ned til tre finalister. De tre bliver på ny flyttet til en ny hemmelig lokation - og nu sætter vi tommelskruerne på. De sidste døgn bliver hårde og I skal virkeligt vise, at I er i stand til at beherske den nordjyske natur. Til sidst vil én af jer stå, som vinder af konkurrencen og billetten til Kilimanjaro.


Regler og betingelser

  • Du skal være bosat i Region Nordjylland.
  • Du skal være fyldt 18 år når optagelserne begynder i september.
  • Du skal være indforstået med, at konkurrencen tager op til ti dage, hvis du går hele vejen til finalen.
  • Du skal være indforstået med, at du ikke kommer hjem i de dage, du er med i konkurrencen. Du kan heller ikke forvente, at du har andet end sporadisk kontakt med din familie.
  • Det forventes ikke, at du møder op med en komplet friluftspakke af fedt udstyr. Instruktørerne skal nok udlevere det, som I får brug for undervejs.
  • Du skal være sund og rask og det er vigtigt, at du oplyser, hvis der er medicin eller helbredsmæssige ting, som holdet bag konkurrencen skal vide.
  • Instruktørerne tilrettelægger konkurrencen og sørger for, at alt afvikles forsvarligt. Deltagelse i Udfordringen er på eget ansvar og vi opfordrer derfor alle til at tegne en fritids-ulykkesforsikring, hvis du bliver udvalgt til at deltage i konkurrencen.
  • Du kan ikke forvente, at der tages særlige hensyn til din kost. I vil ikke få lige så meget at spise, som du gør i din almindelige hverdag og maden I spiser vil ofte være fælles og lavet under primitive forhold.
  • Du skal være indforstået med, at du indkvarteres i telt, shelter og bivuak i løbet af forløbet.
  • Du skal være indforstået med, at du pålægges tavshedspligt med hensyn til din egen og de andres forløb og resultat i konkurrencen. Du må ikke offentliggøre informationer eller billeder fra forløbet før seriens afsnit sendes på TV og du skal underskrive en deltagerkontrakt med de præcise betingelser inden optagelserne starter.

Den gode castingvideo

For at deltage skal du dels udfylde en formular med dine kontaktinformationer. Den finder du længere oppe af siden.

Men du skal også indsende en video, hvor du fortæller om dig selv.

Videoen kan du for eksempel optage på din mobiltelefon og hvis du kan klippe i en app, er du velkommen til at optage den flere forskellige steder i din hverdag.

Vi vil gerne høre lidt om hvem du er, hvad du laver til dagligt og hvordan dine personlige forhold ser ud (Familie, børn, hunde, katte osv. )

Vi vil også gerne bede dig fortælle lidt om dit forhold til naturen, til friluftsliv og høre hvorfor netop du skal være med i konkurrencen.

Det er bedre, at videoen er lidt for lang, end den er lidt for kort. Og du kan med fordel gøre lidt ud af din optagelse.

Noget af videoen vil nemlig komme til at indgå i præsentationen af dig i programmet, hvis du udvælges.