Dommerkendelse: TV2 Nord pålagt at udlevere råmateriale

Torsdag formiddag er tre efterforskere fra Nordjyllands Politi troppet op i mediehuset med en dommerkendelse mod at få udleveret råmateriale.

Nordjyllands Politi har torsdag formiddag beslaglagt de skjulte optagelser, som TV2 Nord har optaget på to stripklubber i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

 

Med en dommerkendelse i hånden, der pålægger TV2 Nord at udlevere det uslørede råmateriale, ankom tre efterforskere fra Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

Læs også Fra festgade til sexgade: Stripklubber bliver fremover kontrolleret

TV2 Nord har udleveret materialet på baggrund af dommerkendelsen.

- Vi udleverer aldrig noget uden at overveje det. Der kan være tale om kildebeskyttelse, men det er der ikke i det her tilfælde, så når de nu har en dommerkendelse, så retter vi os efter den, siger direktør for TV2 Nord, Mikael Justesen.

Han understreger, at hvis der havde været kilder at beskytte, var sagen en anden.

- Havde der været tale om, at vi havde lovet nogen kildebeskyttelse i forbindelse med det her arbejde, så havde vi ikke udleveret det. Heller ikke selvom vi havde fået en dommerkendelse om, at vi skulle gøre det. Så havde jeg strittet noget mere i mod. Men i det her tilfælde har vi ikke lovet nogen kildebeskyttelse. Derfor gør vi, hvad retten siger, siger Mikael Justesen.

Han modtog torsdag morgen et opkald om, at politiet var på vej med dommerkendelsen.

- Det kommer overhovedet ikke bag på mig. Det materiale, vi har fået fat i under vores arbejde inde i Gaden, det er af en sådan karakter, at det ville have undret mig mere, hvis politiet ikke havde fattet interesse for det, siger Mikael Justesen.

Læs også Stripklub truer TV2 Nord med sagsanlæg