02:58

Restauratører frygter at Jomfru Ane Gade bliver til sexgade

Flere restauratører i Jomfru Ane Gade frygter, at de får en ren sexgade som i andre større byer i Europa. Det skal myndighederne sætte en stopper for lyder det fra restauratørerne.

Restauratørerne med de traditionelle værtshuse i Jomfru Ane Gade kæmper indædt for, at gaden ikke ender som ren sexindustri a la Reeperbahn i Hamborg.

Som vi kan fortælle på TV2 Nord, foregår der prostitution i Jomfru Ane Gade. Noget der ikke bliver taget godt i mod hos restauratørerne på værtshusene i Jomfru Ane Gade.

Læs også Fra festgade til sexgade: Prostitution foregår i Jomfru Ane Gade

- Vi prøver at få lidt ældre gæster herind, men det er en lang sej kamp. Især nu her hvis selve Jomfru Ane Gade får en lidt negativ tendens, siger Lars Nielsen, direktør for Rekom i Aalborg og med ansvar for 13 af Gadens etablissementer.

Han blev ekstra overrasket, da han så videoklippene, hvor TV2 Nords muldvarper får tilbudt sex på en af Gadens stripklubber.

- Det kunne godt ligne prostitution, det jeg så på billederne. Det burde ikke finde sted her. Vi har jo en pæn gade, som vi i Rekom har brugt flere år på at gøre til en god gade for vores gæster og gøre den til en oplevelsesgade til de unge mennesker. De her stripbarer passer ikke rigtigt ind her, siger Lars Nielsen.

Ikke set så meget sex som nu

Henrik Foget Jensen, som har været i gaden i flere årtier, har set lidt af hvert gennem tiderne, men han har ikke set så meget sex, som det er tilfældet nu.

Nu kan vi jo se, at det ikke kun er stripbarer, men en "fuld pakke", der tilbydes.

- Henrik Foget Jensen, Ejer, Zwei Grosse Bier Bar i Jomfru Ane Gade.

- Jeg er faktisk noget overrasket. Vi har haft de stripbarer i byen i flere år, men nu kan vi jo se, at det ikke kun er stripbarer, men en ”fuld pakke”, der tilbydes. Det er vigtigt for os – sammen med Rekom – at få bygget noget godt op her i Jomfru Ane Gade, så det er ærgerligt at se på sådan en video fra en af stripbarerne, siger Henrik Foget Jensen, ejer af Zwei Grosse Bier Bar i Jomfru Ane Gade.

De unge i gaden, som TV2 Nord har talt med, er ikke meget for at betragte gaden som en sexgade.

- Det her, vi kan se på videoklippet, er måske at gå lidt over grænsen. Det er lidt vildere end det, man havde forestillet sig. Jeg kan bedst lide at drikke øl, så jeg vil hellere bruge mine penge på det end at gå ud og købe en stripper, siger Lasse Haldrup, Aalborg.

Videoklippet, hvor der direkte tilbydes sex på en af barerne i Jomfru Ane Gade, vækker opsigt.

- Hele brandet med Jomfru Ane gade lider lidt et knæk, når det er den slags ting, der kan foregå her, siger Lars Nielsen, Rekom.

Læs også Min første gang på stripklub og jeg blev tilbudt mere end bare strip: - My pussy is hot, you want it or not?

Hvilken gade skal Jomfru Ane Gade være?

Ifølge Anne Marie Roum Svendsen, politidirektøren i Nordjyllands Politi, kan lukningen af Maxim Bar have været med til at flytte sexindustrien over i Jomfru Ane Gade, fordi ydelser er de samme.

Hvordan ser det ud om fire-fem år?

- Det ved jeg ikke. Jeg tror man er meget opmærksom på det i bevillingsnævnet og er meget opmærksom på, hvad er det er for en type festgade, Jomfru Ane Gade, man gerne vil have. Man har altid haft nogle stripteaseklubber, og det vil man også blive ved med at have. Men jeg er sikker på, at man er meget opmærksom på, at det ikke kommer til at udvikle sig i en uheldig retning, som måske brandingmæssigt heller ikke er så godt for en by som Aalborg, siger Anne Marie Roum Svendsen.

Der skal måske noget lovgivning på.

- Lars Nielsen, Direktør, Rekom, Aalborg.

De to restauratører havde ikke troet på konceptet med en sexgade i Aalborg for bare fem år siden.

- Vi har som restauratører ikke mulighed for at lave sanktioner. Vi skal bare drive vores forretning på bedst mulige måde, siger Henrik Foget Jensen.

Hvorfor er det kommet så vidt?

- Vel af nød. Der er flere tomme forretninger i gaden, og det er jo en træls udvikling, fortsætter Henrik Foget Jensen.

- Det er jo svært for os at sige, at andre koncepter ikke må komme ind her i gaden. Så der skal måske noget lovgivning på, siger Lars Nielsen, Rekom.