LIGE NU:

Stripklubber i Aalborg kan miste alkoholbevilling

Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune skal i morgen afgøre, om de kan tage alkoholbevillingen fra to stripklubber i Jomfru Ane Gade. I de seneste dage har vi her på TV2 Nord dokumenteret, hvordan stripklubberne i strid med reglerne tilbyder private danseshows og tilbyder sex mod betaling.

Den første reaktion vi får fra borgmesteren, da han trykker play på iPaden er væmmelse.

Borgmester i Aalborg Kommune og formand for Bevillingsnævnet Thomas Kastrup-Larsen (S) ser TV2 Nords optagelser, hvor vores muldvarpe får tilbudt sex mod betaling på Club Red Light i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

- Jeg synes, det er dybt frastødende og virkeligt trist at se en ung pige sælge sig selv på den måde. Det gør mig virkelig vred og ked af det, siger Thomas Kastrup Larsen (S).

quote Hvis det er op til mig, så synes jeg de (Club Red Light og Paradise Girls, red.) skal lukke i morgen.

- Thomas Kastrup-Larsen, formand for Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune (S)

TV2 Nords muldvarpe har også fået tilbudt sex for penge på stripklubben Paradise Girls.

- Hvis det er op til mig, så synes jeg de (Club Red Light og Paradise Girls, red.) skal lukke i morgen. Der er givet tilladelse til strip, men det her, det er jo tydeligvis noget helt andet, som de foretager sig derinde. Derfor synes jeg også, at den type restaurationsdrift ikke hører hjemme i Jomfru Ane Gade, siger Thomas Kastrup Larsen.

Mindst fire meter mellem strippere og publikum

Stripbarerne i Jomfru Ane Gade har tilladelse til at vise strip, men der skal være mindst fire meter mellem stripperne og publikum. De har altså ikke tilladelse til at lave private danseshows i kabiner eller sælge sex for penge, som TV2 Nord har dokumenteret foregår. Derfor er Lars Peter Frisk (V) fra Bevillingsnævnet også klar til at gribe ind.

quote Der er givet tilladelse til strip, men det her, det er jo tydeligvis noget helt andet, som de foretager sig derinde. Derfor synes jeg også at den type restaurationsdrift ikke hører hjemme i Jomfru Ane Gade.

-Thomas Kastrup-Larsen, formand for Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune (S)

- Hvis de her ting foregår, så skal deres bevilling tages fra dem, og gør vi det, så lukker stedet, siger Lars Peter Frisk (V).

På det seneste har både private borgerne og Nordjyllands Politi henvendt sig til bevillingsnævnet med mistanken om prostitution på stripbarerne. Emnet blev behandlet på Bevillingsnævnets seneste møde. Nævnet har derfor bedt stripbarerne om en forklaring.

Prostitution er lovligt i Danmark. Hvorfor er det så et problem, at det er i Jomfru Ane Gade?

- Prostitution er lovligt, hvis et enkelt menneske vælger at prostituere sig selv, men det er jo ikke lovligt at drive det, som en del af en beværtning og drive det som en del af en koncept. Så er vi jo ovre i bordeldrift, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Club Red Lights dankortterminal

Jomfru Ane Gade er festgade, der er et kendt brand ud over landets grænser. Det er et sted, hvor man kan få en god bytur. Prostitution ødelægger det brand, mener Thomas Kastrup- Larsen (S).

Han hæfter sig ved, at man på TV2 Nords optagelser kan høre, at det er Club Red Lights dankortterminal, man skal betale på, når man betaler for sex. Det mener han kan indikere, at der kan være er tale om rufferi, hvor det er bagmænd, der ulovligt tjener penge på prostitution.

- Jeg mener helt sikkert at politiet skal gå ind i det her. Det er jo langt over grænsen i forhold til, hvad der er tilladt i Danmark, siger borgmesteren.

TV2NORD har forgæves forsøgt at få et interview med ejerne af Club Red Light og Paradise Girls.