LIGE NU:

22 skolelærere fyret i Frederikshavn

Frederikshavn Kommune nedlægger 35 lærerstillinger i folkeskolen. 22 lærere blev i går fyret. Resten findes ved naturlig afgang.

Budgetterne på skoleområdet er ikke blevet overholdt i 2017 og 2018. Det skyldes fejlskøn i forhold til elevtal, som forvaltningen ikke har tilpasset. 

- Vi kan ikke have undervisning uden elever. Det er forvaltningens opgave at tilpasse. Jeg har udtalt min utilfredshed med den haltende opmærksomhed på udgiftsudviklingen, siger Anders Brandt Sørensen, Socialdemokratiet, formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune, til Kanal Frederikshavn.

Trods de kraftige nedskæringer kommer kommunen ud af 2018 med et underskud på seks-otte millioner kroner på skoleområdet.

- Vi får altså først rettet op på økonomien i 2019. Derfor er der ingen pardon. Budgettet skal følges. Det er ærgerligt, at vi er havnet i denne situation, for vi har ingen mulighed for at udvikle folkeskolen, før vi har styr på vores udgifter, udtaler Anders Brandt Sørensen.

Ifølge Kanal Frederikshavns oplysninger er det især Skoledistrikt Øst - Nordstjernen, Frydenstrand, Ravnshøj og Gærum - som har overskredet budgettet. Især udgifterne til eksklusion er løbet løbsk. Den er også gal i to andre skoledistrikter, Vest og Syd. Til gengæld er der styr på økonomien i Skoledistrikt Nord: Strandby, Ålbæk og Skagen.

- Vi er én stor kommune, men det er vigtigt, at vi lærer af hinanden, siger Anders Brandt Sørensen.