LIGE NU:

27-årig anholdt: Ville ikke skrue ned for musikken - truede betjente på livet

Politiet måtte anholde to personer for natlig uorden i Skagen.

Nordjyllands Politi måtte natten til tirsdag skride til anholdelse, da en 27-årig mand fra Frederiksberg nægtede at skrue ned for musikken til en privat fest i Skagen. Til festen på Skt. Laurentii Vej i Skagen by var omkring 100 personer til stede og musikken blev altså spillet ved så høj en volumen, at Nordjyllands Politi modtog flere anmeldelser fra borgere i byen.

- Vi tager derud omkring klokken 01 og formaner dem til at skrue ned, men vi bliver ved med at få anmeldelser, så omkring klokken 03 tager vi derud igen og får kontakt til den 27-årige, der siger, han har ansvaret for festen, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup Kristensen.

- Han er stærkt beruset og mener ikke, det kan lade sig gøre at skrue ned for musikken og så ender det faktisk med, at han kommer med fornærmelser og trusler på livet mod de to betjente, og så anholder vi ham altsp, siger vagtcehfen videre.

Mange mennesker i Skagen

Uge 29 er traditionelt en af de helt store festuger i Skagens sommersæson, og således også i år hvor mange danskere på grund af coronapandemien har valgt at holde sommerferie under hjemlige himmelstrøg. Men de mange fester, der normalt finder sted på byens restauranter, værtshuse og disketeker er, på grund af coronarestriktionerne, efter midnat henvist til byens rum og privat beboelse og det giver altså politimæssige udfordringer i forhold til blandt andet støj.

- Vi får en del henvendelser om høj musik, der er til gene om natten og det har vi fået i et stykke tid. Folk vil gerne feste selvom der er lukket på beværtningerne efter midnat og det er der ikke noget i vejen for, men det skal altså være på en måde, så det ikke er til gene for andre, forklarer vagtchefen.

Derudover skal alle naturligvis overholde det forsamlingsforbud der er mod forsamlinger over 100 personer.

22-årig ødelagde hegn

Den 27-årige blev anholdt omkring klokken 3 og kort tid efter måtte politiet foretage endnu en anholdelse ganske tæt på den højlydte fest. På Nørreled, der er en sidegade til Skt. Laurentii Vej havde en 22-årig forsøgt at bestige et hegn og i processen havde han fået hegnet ødelagt godt og grundigt.

- Ham anholdt vi også og sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelse, fortæller Karsten Højrup Kristensen. Om der efterfølgende skal ske sigtelse for hærværk og rejses et krav om erstatning skal politiets jurister vurdere tirsdag. Herefter forventer vagtchefen at både den 22-årige og den 27-årige bliver løsladt.

VIDEO: Anderledes uge 29 i Skagen

I dag er som bekendt den første dag i uge 29 – og i årevis har det betydet, at de rige og berømte flokkes i Skagen. Og selvom 2020 har været et år, som indtil videre har været voldsomt præget af coronavirus, synes restriktioner og måneders nedlukning ikke at have påvirket mængden af besøgende nævneværdigt i Danmarks nordligste by.

 

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Til forsiden

Til forsiden