Seneste nyt:

Årets Guld Harald blev overrakt til Peter Møller

Peter Møller - fodbolddirektør i Dansk Boldspil Union - modtog mandag aften fodboldprisen Årets Guld Harald i Arena Nord i Frederikshavn.

I dag fik den tidligere landsholdsspiller Peter Møller over overrakt årets Guld Harald-pris ved en ceremoni i Arena Nord. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Årets Guld Harald er en fodboldpris, som gives til en person, hold eller klub med relation til Nordjylland, som gerne må have haft et internationalt perspektiv.

48-årige Peter Møller er født 23. marts 1972 i Frederikshavn. Familien boede i Elling, men flyttede dog hurtigt til Aalborg, hvor han begyndte fodboldkarrieren i LKB Gistrup og spillede i AaB frem til 1993.

Herfra gik turen til FC København, FC Zürich, Brøndby IF, PSV Eindhoven, Real Oviedo, Brøndby IF, Fulham og FC København, hvor han afsluttede karrieren i 2005.

Han er noteret for 20 A-landskampe. Ved VM i Frankrig i 1998 bragte Peter Møller Danmark foran med 1-0 i 1/8-finalerne mod Nigeria - en kamp, som de rød-hvide vandt med 4-1.

Med 135 mål er han den tredjemest scorende spiller i Superligaen. Han er kun overgået af en anden frederikshavner Søren Frederiksen (139 mål) og Morten "Duncan" Rasmussen (145 mål).

Efter sin aktive karriere arbejdede han på DR, TV2 Sport og Canal 9, inden han i oktober 2018 blev ansat som fodbolddirektør i DBU.

Peter Møller fik en kontant belønning på 25.000 kroner skænket at Spar Nord Fonden og en miniudgave af Harald Nielsen-statuen i bronze til en værdi af ligeledes 25.000 kroner skænket af Rudi og Harald Nielsen Holding.

Siden Harald Nielsens død 11. august 2015 er han blevet hædret i sin fødeby Frederikshavn. Først i oktober 2016 med navngivningen af Harald Nielsens Plads foran Arena Nord, og 9. juli 2018 blev der rejst en to meter høj statue i bronze af Guld Harald på pladsen. Statuen er lavet af kunstneren Christian Svendsen fra Ålbæk.

For et år siden blev AGF-træner David Nielsen fra Skagen den første modtager af Årets Guld Harald, og i aften kom turen så til Peter Møller.

FfI's internationale ungdomsturnering, Cup No.1, skulle været åbnet i aften og have dannet en festlig kulisse om kåringen af Peter Møller, men COVID-19 satte en stopper for Cup No.1.

Peter Møller får overrakt årets Guld Harald i Arena Nord.
Peter Møller får overrakt årets Guld Harald i Arena Nord.
Foto: Kanal Frederikshavn