Seneste nyt:

Ægtepar varetægtsfængslet fire uger

En 46-årig kvinde og hendes et år yngre mand er fredag aften varetægsfængslet i fire uger. De sættes begge i forbindelse med en 39-årige mands forsvinden. Det er en sag, som politiet nu efterforsker som en drabssag.

De to er henholdsvis fra Sverige og et engelsktalende land, og de kærede ikke dommerens kendelse om varetægtsfængsling. 

Også en anden svensk mand er varetægtsfængslet. Han blev fredag sigtet in absentia, da politiet endnu ikke har anholdt ham.

Ifølge TV2 Nords oplysninger er der tale om den mand, der ejer den ejendom, som politiet de seneste to dage har ransaget i forsøget på at finde den forsvundne 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen.

Nordjyllands Politi vil ikke kommentere på TV2 Nords oplysninger om, at manden befinder sig i Sverige.

Det nu varetægtsfængslede udenlandske ægtepar blev anholdt torsdag middag, og fredag klokken 12 sad de for første gang foran en dommer i Retten i Hjørring i en sag om en mystisk forsvinden. Grundlovsforhøret varede hele ni timer, hvilket er ret usædvanligt. Dog kan en del af forklaringen være, at der formentlig har været tale om, at de nu varetægtsfængslede har benyttet sig af tolke-bistand.

Det drejer sig om den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen fra Frederikshavn-området, der har været forsvundet nogle dage. Politiet frygter, der er sket en forbrydelse, men med hvilken begrundelse er endnu uvist, idet politiet holder kortene tæt kroppen af hensyn til den videre efterforskningen.

Derfor foregik grundlovsforhøret også for dobbeltlukkede døre, hvilket vil sige, at offentligheden ikke kender den præcise ordlyd af hvilken paragraf eller paragraffer de tre fængslede personer er sigtet efter. 

Nordjyllands Politi oplyser fredag aften til TV2 Nord, at man efterforsker sagen som en drabssag, men vicepolitiinspektør Frank Olsen vil af hensyn til efterforskningen ikke nærmere ind på, hvorvidt politiet på den landejendom nord for Frederikshavn, som de seneste to døgn er blevet ransaget, har fundet tekniske beviser, der peger i retning af drab.

Fredag aften har man fortsat ikke fundet den forsvundne 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen. 

Den 39-åriges bil, en sølvgrå VW Polo med reg.nr. CB 86569, har været efterlyst, men er nu fundet forladt på Rimmen Station nord for Nielstrup.

Og sidste livstegn fra Eddie Karl-Johan Christensen er den 9. maj omkring kl. 22, da han er set i Strandby ved Frederikshavn.

Har man oplysninger i sagen, kan man ringe til Nordjyllands Politi på 114.