Ældreminister Thyra Frank skal se nærmere på, hvordan Frederikshavn Kommune skaber værdighed i ældreplejen. Foto: Michael Andersen

Ældreminister præsenteres for frederikshavnsk værdighed

Når ældreminister Thyra Frank mandag besøger Nordjylland for at samle inspiration, kommer hun blandt andet til at opleve valgfrihed og inddragelse på frederikshavnsk plejecenter.

Hvad kunne du tænke dig til aftensmad og hvem vil hjælpe med at skrive indkøbsliste, skrælle kartofler og dække bord? Det er nogle af de spørgsmål, personalet stiller beboerne i Bangsbo Levebo ældreboliger i Frederikshavn. Og det er nogle af de ting, der på frederikshavnsk er lig med værdighed i ældreplejen.

Når ældreminister Thyra Frank (Liberal Alliance) mandag kommer til Frederikshavn for blandt andet at besøge Bangsbo Levebo, er det en del af hendes arbejde med at samle inspiration til en værdig ældrepleje og afbureaukratisering af ældres hverdag. Frederikshavn Kommune vil gerne vise minsteren, hvordan kommunens værdighedspolitik kommer til udtryk ved blandt andet selvbestemmelse og livskvalitet i ældreplejen.

- Vi har sat menneskelige relationer i højsædet i Frederikshavn Kommune, fordi det er borgerne, der bedst ved, hvad der er brug for. Vi har en politik, der skal bakke op om de ældres behov og stille muligheder op for at leve et godt og aktivt liv. Og så har vi sat de menneskelige relationer i højsædet i Frederikshavn Kommunes ældrepleje, det er vi stolte af, og det fortæller vi meget gerne ældreministeren om, siger Frederikshavns Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen (Socialdemokratiet).

Inddragelsen i arbejdet med de daglige måltider er eksempler på det gode ældreliv, som er beskrevet i Frederikshavn Kommunes Værdighedspolitik og som prioriteres, hvad enten det er i kommunens madordning eller på plejecentrene. Værdighedspolitikken sætter også rammen for kommunens arbejde med pårørende og organisationer i ældreplejen.

Muligheden for at cykle en tur med pilot eller tage et slag kort i Aktivitetscenteret, er livskvalitet i konkret forstand. Og tilbuddene bliver en del af hverdagen, blandt andet gennem inddragelse af frivillige hænder.

Ældreminister Thyra Frank besøger Bangsbo Levebo 14. august klokken 13.15, og tager derefter turen til Aktivitetscenter Bangsbo.