De planlagte helårsboliger på Apholmenvej bliver alligevel ikke til noget. Foto: Kanal Frederikshavn

Ændring i planerne: 40 boliger i Frederikshavn skrottes

Efter flere års arbejde og ændringer i lokalplanen bliver planerne om nye helårsboliger over for Nordstrand Camping nu alligevel ikke til noget.

Ambitionerne var store, men nu bliver de planlagt 40 helårsboliger på Apholmenvej 55 - over for Nordstrand Camping - alligevel ikke til noget. Det erfarer kanal Frederikshavn.

Planerne for det 21 hektar store område begyndte allerede i februar 2016, hvor en ny lokalplan skulle se dagens lys, så man kunne realisere visionerne om 42 hotellejligheder.

Lokalplanen blev vedtaget, men byggeriet blev aldrig påbegyndt.

Næste plan for området var i november 2018, hvor Nordstrand Resort proklamerede et ønske om at opføre 42 helårsboliger.

Læs også Venstre har fundet sin borgmesterkandidat i Frederikshavn

Efter flere klager fra naboerne i området blev der blot tilladt byggeriet af 34 boliger - og en lavere byggehøjde på fire meter.

Formentlig var det disse ændringer, der har betydet, at Nordstrand Resort nu har trukket ønsket om en ny lokalplan tilbage.

Tilbage er tilladelsen fra 2017 på 42 hotellejligheder.

- Det har været en lang proces, som har været behandlet af flere omgange. Det har dog hele tiden været med det fokus, at vi skulle finde fælles fodslaw i udvalget og lytte til indsigelserne. Bygherre fik en lokalplan med næsten det ønskede antal byggegrunde, men han fik ikke mulighed for at bygge i den oprindelige højde, siger Mette Hardam, der er formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, til Kanal Frederikshavn.