Foto: Christell Maria Iversen

Afgjort på forhånd: Frederikshavns byråd får fuld lønstigning

Frederikshavn Kommunes byråd vil onsdag aften stemme for højere lønninger til lokalpolitikerne.

Spændingen blev taget ud af diskussionen næsten to døgn, før byrådet i Frederikshavn Kommune skal mødes onsdag aften for at tage stilling til, om borgmesterens lønstigning på 31,4 procent skal smitte af på resten af byrådet.

For socialdemokraterne i Frederikshavn kunne mandag aften ikke blive enige om et fælles standpunkt, og derfor står det nu klart, at halvdelen af gruppen stemmer for lønstigninger til udvalgsformænd og menige medlemmer. Og det er nok til at sikre et flertal, da også Venstre og en enkelt DF'er er fortalere.

Det betyder en merudgift på 775.000 kroner om året i lønninger til byrådspolitikerne. Penge, der skal tages fra kommunekassen, og det stikker gruppeformand for Socialdemokratiet i Frederikshavn Kommune, Bjarne Kvist, i øjnene.

- Personligt mener jeg ikke, vi kan tillade os at give os selv lønforhøjelser. Vi har skåret på ned alt og alle og fyret 400 mennesker i kommunen de seneste tre år. Det harmonerer ikke med lønstigninger, siger Bjarne Kvist.

Personligt mener jeg ikke, at vi kan tillade os at give os selv lønforhøjelser. Vi har skåret ned på alt og alle og fyret 400 mennesker i kommunen de seneste tre år. Det harmonerer ikke med lønstigninger.

Bjarne Kvist, Socialdemokratiet

Han henviser til, at alle lokalpolitikere for to år siden blev tildelt lønstigninger på knap 30 procent og dermed altså får, hvad de skal have for deres arbejde. Dengang fik borgmesteren ingen lønstigning. Men han accepterer sit nederlag.

- Vi har haft en lang og god snak om sagen, og vi kan konstatere, at vi ikke er enige. Derfor stemmer vi hver især efter efter vores egen overbevisning, og det respekterer jeg. Sådan er demokratiet indrettet, at man ikke altid får sin vilje, og det accepterer jeg, siger Bjarne Kvist.

Mandag aften vedtog Aalborg Byråd et forslag om fuld lønstigning til medlemmerne med meget få bemærkninger. På Læsø derimod blev der sagt nej til lønstigninger til alle andre end borgmesteren. 

02:10 Luk video