LIGE NU:

Aldrig har der været så mange krydstogtsgæster i Skagen som nu

66.258 gæster og cirka 29.000 besætningsmedlemmer lagde vejen forbi Skagen i 2019 krydstogtsæsonen.

Da Saga Sapphire søndag stævnede ind i Skagen havn som sæsonens sidste krydstogtskib, var skibet også med til at markere en milepæl inden for turismen i den nordjyske havneby. 

I alt har der været godt 66.000 gæster i løbet af sæsonen, hvilket er ny besøgsrekord. Landgangsprocenten var på 90,8, som er den højeste hidtil i Skagen.

- Vi kan jo se, at gæsterne skriver anmeldelser på Cruise Critic og andre medier, og det er nok mund-til-mund-metoden, der spreder rygtet om, at her virkelig er noget at komme efter, siger Anne Sofie Rønne Jensen, der er cruise manager i Cruise Skagen.

Knap 20.000 af gæsterne har været på 627 arrangerede ture i bus, på cykel og gåture i lokalområdet.

- Vi har fået en rigtig positiv feedback fra rederierne både på vores attraktioner og guider. Vi har fået specielt positiv feedback på vores besøg i hjemmet, hvor gæsterne går en tur i byen, og så kommer hjem og drikker kaffe hos et værtspar. Det er meget populært. Vi har også haft rigtig god feedback på vores tur om Anden Verdenskrig, hvor de er på Skagen Bunkermuseum, Bangsbo Fort og Bangsbo Museum i Frederikshavn, fortæller Anne Sofie Rønne Jensen.

Tal fra sæsonen viser også, at 106 ud af verdens 193 officielle nationaliteter har lagt vejen forbi Skagen.

En tilfredsstillende sæson

Der har i 2019 været to afbud på grund af vinden, og sæsonens allerførste krydstogtskib Viking Sky meldte afbud på grund af dårligt vejr udenfor Norges kyst, som førte til motorstop. Til gengæld kom der to ekstra anløb den 24. september, så tallet endte på i alt 43 anløb.

- Trods det lidt svingende vejr har vi haft en rigtig fin sæson. Vi har haft flere gæster, solgt flere ture og generelt fået rigtig god feedback, siger Anne Sofie Rønne Jensen.

Krydstogt er ét af Skagen Havns fire kerneforretningsområder, der også rummer fiskeri, maritim service og gods samt bunkring. Det glæder Skagen Havns adm. direktør, Willy B. Hansen, at krydstogtsområdet igen har haft en god sæson.

- Dette var den 21. krydstogtsæson i Skagen, og området har vokset eksplosivt siden vores havneudvidelse i 2015, hvor den nye krydstogtkaj kom til. Det glæder os naturligvis at kunne se en stigning på mere end 400 procent målt på antal skibe siden 2014. Det betyder noget for havnens økonomi og for områdets erhvervsliv og attraktioner, siger Willy B. Hansen.  

Der er et halvt år til, at næste krydstogtsæson starter i Skagen - den 29. marts 2020 kommer det første af foreløbigt 34 anløb i havn.

TV2 Nord har fulgt livet på Skagen Havn, hvor krydstogtsturismen fylder en del. Du kan se første afsnit i serien herunder, og du kan finde de resterende afsnit på linket her.

I 8 programmer følger vi nogle af de mennesker og steder, der er med til at gøre Skagen Havn til landets største, nordligste arbejdsplads.
25_seconds

play Efterretningstjeneste undersøger: Demonstranter i Aalborg var iført militæruniform

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

25_seconds

play Efterretningstjeneste undersøger: Demonstranter i Aalborg var iført militæruniform

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Til forsiden

Til forsiden