LIGE NU:

15-årig bag indsamling: Alexanders bedste ven døde af kræft

Ung nordjyde samler ind til syge børn ved at arrangere motionsløb i hjembyen Elling.

I 6. klasse fik Alexander Nielsens bedste ven konstateret bindevævskræft. 1. april 2018 døde barndomskammeraten af sygdommen. Nu små to år senere samler 15-årige Alexander Nielsen ind til Børnecancerfonden ved at arrangere et motionsløb i hjembyen Elling.

- Vi hjælper børn, som er i en supersvær situation, og vi hjælper deres familier til at få det lidt mere hyggeligt på kræftafdelingerne rundt omkring i Danmark, siger Alexander Nielsen, da TV2 Nord besøger ham ved Elling Sognegård, hvor han er ved at stille op til lørdagens motionsløb.

Stadig let til tårer

Det er tabet af vennen, som Alexander Nielsen havde siden børnehaven, der har fået teenageren fra Elling til at forsøge sig som motionsløbsarrangør.

- Det var en supersvær periode, og det har det været lige siden. Jeg har stadigvæk let til tårer ved at tænke over det, og generelt har jeg det stadigvæk rigtig dårligt med det. Jeg håber, han sidder deroppe og kigger med og er stolt over det. Jeg håber, han ved, at jeg gør det til minde om ham, siger Alexander Nielsen.

quote Jeg ved, at Børnecancerfonden var med til at gøre en forskel på den afdeling i Skejby, hvor Frederik lå.

Alexander Nielsen, Elling

Det koster mellem 50 og 100 kroner at deltage alt efter, hvilken distance man vil løbe. Alexander Nielsen havde i første omgang regnet med, at der ville komme 50 til 60 deltagere. Her til formiddag rundede det tal 150. Det kommer til at betyde tusindvis af kroner i overskud til Børnecancerfonden.

- Det er tankevækkende, at der er så mange, der har lyst til at støtte op om det. Det er stort for mig. Jeg ved, at Børnecancerfonden var med til at gøre en forskel på den afdeling i Skejby, hvor Frederik lå. Der ved jeg, at fonden var med til at gøre dagligdagen sjovere for de børn, som var i en rigtig svær periode, påpeger Alexander Nielsen.

Håber på masser af glade mennesker

På trods af, at anledningen er en vens død i en al for tidlig alder, så bliver løbet i morgen ingen sørgemarch. Ifølge Alexander Nielsen er der masser af gode ting i at kæmpe for en god sag.

- Jeg tror, det bliver superhyggeligt herude med en masse glade mennesker, som er klar på at støtte op om det, slutter han.

Du kan melde dig til løbet indtil fredag aften klokken 22, og du kan også støtte Alexander Nielsens indsamling til Børnecancerfonden via Facebooksiden: Min udfordring til fordel for Børnecancerfonden.

Se indslag om 15-årige Alexander Nielsens indsamling til fordel for Børnecancerfonden.
def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

def_thumb,50_percent

play Poppen på toppen: Søren og Frederik fik ideen til aftenens store koncert

160421 bil

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

def_thumb,50_percent

play Poppen på toppen: Søren og Frederik fik ideen til aftenens store koncert

Til forsiden

Til forsiden